blidarMarea greşeală comisă de ziariştii şantajişti, de a se băga în licitaţia cu dedicaţie organizată de Primăria Arad, pentru achiziţionarea a şase tramvaie noi, nu poate rămâne nepedepsită. Nu în accepţiunea unui om de afaceri onest de talia tovarăşului Valer Blidar, care încearcă prin mijloace securisto-comuniste să ne pună cu botul pe labe. Dacă la început am avut de a face cu plângeri penale la parchet, pentru şantaj, insultă şi calomnie, în speranţa că ne vom speria şi vom abandona subiectul fierbinte al licitaţiei pentru tramvaie, mai apoi au urmat tot felul de încercări de a pune mâna pe ziar, dublate de ajutorul primarului Gheorghe Falcă, şi el interesat să fie linişte în Arad, primar despre care auzim că face presiuni asupra unor oameni de afaceri să nu mai facă publicitate la noi, ceea ce s-ar putea numi trafic de influenţă. Cum noi însă nu suntem Valer Blidar, n-o să mergem cu pâra la parchet, fiindcă nu vrem să intimidăm pe nimeni, doar ne facem datoria de a informa cetăţenii Aradului despre afacerile pe bani publici de la Primăria Arad.
Văzând că nu merge nici cu ameninţările cu justiţia, nici cu tăierea unor contracte, nici cu încercările de cumpărare a ziarului, tovarăşul Blidar a trecut la un alt nivel, demn de manualele securiste dinainte de 1989. A început să ne numere contractele. Cele de publicitate, că altele nu avem.
Blidar vrea să ne ofere o ciorbă reîncălzită
Cum spuneam, Valer Blidar se dă de ceasul morţii să ne găsească ceva în speranţa că ne va putea linişti, fiindcă ne-am permis să scriem de licitaţia pentru tramvaie organizată de Primărie. Aşa că, îi pune pe bieţii angajaţi de la trustul media (colegii noştri, cu care nu avem nimic, chiar dacă la comanda lui Blidar ne mai şi împroaşcă cu noroi) să trimită tot felul de adrese pe la instituţii, în speranţa că vor descoperi ceva nereguli cu care să ne înfunde, poate să ne trezim cu o nouă plângere din partea tovarăşului Blidar. Ceea ce n-ar fi nicio problemă, repetăm.
De exemplu, la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Arad i-a pus Valer Blidar pe angajaţi să sape după contractul de publicitate pe care îl avem cu instituţia respectivă, aşa cum ziare din fiecare judeţ au contracte cu direcţiile judeţene de finanţe, care sunt obligate să publice anumite anunţuri în presă. O tactică veche, uzitată şi în trecutul apropiat, 2008-2009, de alţi „prieteni“ care doreau să vadă ce contracte avem cu primăriile din judeţ. Dacă astăzi ne caută la contracte oamenii PD-L-ului, în 2011 ne-au căutat cei ai PSD-ului, ba ne-am trezit şi cu o plângere la DNA, pentru contractele cu primăriile şi pentru cele cu Finanţele, din partea celebrului senatorul PSD Valer Marian, care între timp a fost dat afară din PSD, fiindcă bătea câmpii pe la DNA cu alte plângeri, de data asta la adresa conducerii partidului. Ca să stea liniştit tovarăşul Blidar, cercetările celor de la DNA s-au încheiat de mult, fără să se găsească nimic în neregulă. Adică NUP. Aşa că să vii după doi ani cu aceeaşi ciorbă reîncălzită, să ceri aceleaşi contracte, ca la final să vezi că nu e nimic, arată cât de limitată e tactica acestor tovarăşi în încercarea de a ne băga pumnul în gură.
Sigur că tovarăşul Blidar e indignat că noi avem contracte cu Finanţele sau diferite alte instituţii, sau firme private, aşa cum de altfel e normal pentru orice instituţie de presă. Dacă aveam în spate un patron care să aibă contracte de zeci de milioane de euro cu falimentarul CFR sau un patron care să fie „frate“ cu Gheorghe Falcă şi să primească nişte contracte de milioane de euro de la Primăria Arad sau de la RATB Bucureşti, n-aveam nevoie de aceste „nimicuri“ ale economiei de piaţă cum sunt contractele de publicitate. Ne-ar fi durut în paişpe, cum se întâmplă la alte trusturi de presă din Arad. Noi însă trăim, ca orice ziar normal, din aceste contracte de publicitate şi din vânzarea ziarului, la chioşcuri şi prin abonaţi. Ceea ce probabil e, din nou, un motiv de indignare pentru Blidar, care ştia că ziarul se dă gratis la cetăţeni. Cel puţin cele săptămânale. Poate face o solicitate pe Legea 544 şi la Poştă, să vadă cum îşi permit să ne distribuie ziarul.
Blidar, pe urmele lui Falcă
„Originalul“ demers al lui Valer Blidar are în spate, de fapt, o mai veche acţiune, demarată de Gheorghe Falcă acum un an, şi care avea acelaşi obiectiv, de a ne băga pumnul în gură, fiindcă în Arad „trebuie să fie linişte“. Pentru că, spun aceşti domni importanţi pentru Arad, politicieni, oameni de afaceri, personalităţi, unde este gălăgie, apare DNA-ul, care stă cu ochii pe oraş. Nu ştim cum e cu astea, că n-avem afaceri de nivelul DNA, dar dacă o spun oamenii ăştia importanţi, aşa o fi. Din partea noastră, DNA poate să stea liniştită cu ochii pe Arad, ba chiar ar fi indicat să o facă. Mai ales pe licitaţia pentru tramvaie.
Înainte de a demara această acţiune, Valer Blidar putea să aibă o discuţie ami­cală cu „fratele“ Falcă, pentru a învăţa din experienţa acestuia şi a nu comite aceleaşi greşeli. Fiindcă Falcă putea să-i explice că de un an de zile se chinuie prin toate mijloacele să ne termine şi nu reuşeşte. Ne caută peste tot şi nu ne găseşte nimic. În zadar a chemat patroni de Mall sau de la firme care au contract cu Primăria la el în birou, în zadar a dat cu pumnul în masă la şedinţele de partid să nu mai încheie primarii contracte cu noi (majoritatea nu mai au contracte, la ordinul lui Falcă şi, uite, n-am murit), în zadar s-au făcut presiuni asupra oamenilor de afaceri care au contracte, în zadar ni s-au ameninţat familiile.
Toate aceste lucruri le-am mai explicat, în ziar, tovarăşului Valer Blidar. Pro­babil, de la prea multă apă plată cu lămâie consumată prin restaurantele de lux, Valer Blidar uită că merge pe un drum înfundat şi că nu ne speriem, oricât ar încerca să ne intimideze. Aşa cum uită că problema nu e Glasul Aradului, ci un împrumut de 8,7 milioane de euro, contractat de Primăria Arad şi care urmează să fie plătit de bieţii arădeni care nu au nici bani de întreţinere, iar primarul aruncă cu milioane de euro pe lucruri care nu sunt arzătoare. Însă, dacă tot cumpărăm acele tramvaie, Glasul Aradului şi, suntem si­guri, toţi cetăţenii Aradului (mai puţin doi) au o singură dorinţă: să avem o licitaţie corectă, în urma căruia cel mai bun să câştige, la preţul cel mai mic şi calitatea cea mai mare. De ce vă deranjează o licitaţie corectă, domnule Blidar ? De ce nu e bine să avem cel mai mic preţ, domnule Blidar ? De ce nu doriţi să avem un tramvai de calitate, cel mai bun dintre cele oferite de participanţii la licitaţie ? De ce trebuie Glasul Aradului să tacă, dacă nu e nimic ilegal în această licitaţie ? De ce e nevoie de presiuni asupra noastră dacă vă simţiţi curat ca lacrima, iar totul se desfăşoară conform legii? De ce vă e frică, domnule Blidar, de luptaţi cu atâta ardoare să ne băgaţi pumnul în gură? Sunt doar câteva întrebări la care Valer Blidar ne va răspunde, probabil, printr-un nou interviu pe bani, aşa cum ne-a obişnuit deja. Arădenii însă ştiu adevăratul răspuns, aşa cum îl ştim şi noi, că altfel nu s-ar da unii de ceasul morţii.
Patronul celor de la Astra Călători face o mare risipă de efort, fizic şi financiar, pentru a ne băga pumnul în gură. Ce speră Valer Blidar să obţină prin contractele pe care le avem noi cu diverse instituţii, doar domnia sa ştie. Ce îl putem asigura, e faptul că nu ne vom opri. Şi dacă, prin absurd, ar fi vreo problemă cu acele contracte, nu are nicio legătură cu partea redacţională, cea care se ocupă cu ce apare în ziar şi care îl deranjează de fapt în licitaţia pentru tramvaie organizată de Primărie. Iar acel lucru îl poate afla după o simplă discuţie cu angajaţii, bine pregătiţi şi de calitate mulţi dintre ei, de la trustul său de presă.
Aşa că, oricât se va agita pentru a face rău unor departamente ale ziarului, îl asigurăm că redacţia va scrie în continuare, pentru a avea parte de o licitaţie corectă, fiindcă e vorba de banii noştri, ai arădenilor, şi ai celor de la Glasul Aradului, care, apropo, suntem cu taxele la zi, ca să nu vă mai agitaţi, tovarăşe Blidar.

P.S.: Un angajat al tovarăşului Blidar, fost şef pe la Finanţe, face presiuni pe la foştii colegi pentru a obţine contul de clienţi şi furnizri al firmei noastre, pentru ca şefii lui să ştie la cine să facă presiuni pentru a nu mai da bani la ziar. Tovarăşul Ghiţă poate nu ştie că acest demers e de domeniul penalului, iar obţinerea unor acte de acest gen l-ar trimite în faţa procurorilor alături de cel de la Finanţe care i-ar furniza documentele şi care poate fi descoperit uşor, fiindcă se vede cine a accesat contul respectiv. Noi vom face demersuri legale la Finanţe vis-a-vis de acest subiect , iar dacă există astfel de încălcări ale legii, de data aceasta vom depune plângere la parchet.

  • ioanabulea spune:

    din ce  inteleg eu, tovarasul chiar a reusit sa va sperie. ma mira
    faptul ca sustineti ca va pasa de banii publici (cei din care se cumpara
    tramvaie), ca doar din bani publici ati trait (contracte cu primariile,
    anunturi etc). il stiu pe Blidar si cunosc metodele sale invechite, dar
    nici voi nu sunteti mai buni. amintiti-va cate campanii de denigrare
    ati dus in mod interesat!

  • cameleoana11 spune:

    sa mori tu, camelia ? asa ai inteles, sau ti-a SUGErat sefu? ocupa-te de el ca e cam disperat pensionaru’ si lasa comentariile ca te da de gol IP-ul

  • sinpaul spune:

    daca blidara fost tovarasi tatal tau ce-a fost . uitate in oglinda si trage o flegma .

    • SIMPATIZANT de gai spune:

      dracii mei, la multe lucruri se poate spune ca x, y , z e di vina, da un lucru i sigur, ca reau KOMPLET alte vremuri, cu ‘surse’ de info foarte ‘nebuloase’ cu un POPOR -din pacate , tare jos, (sau cel putzin88%din el..). Asa ca lasa ‘ce a fost’ ca adevarul e ca am fost si cam ‘slabi de ingeri’ nu obligatoriu din vina noastra, da si super ‘trasi pe sfoara’ , restul e koloana vertrebrala. Auf widersehen

  • TITUS B spune:

    Măi băieţi, eu vă iubesc pe voi! Pe toţi care scrieţi!
    Vă cunosc de pe vremea lui Ciudan şi Bonta. Nu pentru că m-aş fi ocupat de voi, ci pentru a vă
    corupe să-mi mai „scăpaţi” şi mie câte un text prin ziar.
    Ştiu cum gândiţi, ştiu de partea cui sunteţi, ştiu ce metode şi tehnici folosiţi, chiar şi recompensa pentru o poziţiei sau alta.

    Da! Ştiu! Sunteţi în slujba publicului, a poporului, a libertăţii şi a democraţiei.
    Asupra sensului şi înţelesului unor sintagme folosite am dubii că sunteţi „în Dex”.

    Ce înţelegeţi voi prin „tehnici securito-comuniste”??

    Măi băieţi, eu am fost „securist”, ofiţer de Intelligence, ştiu ce tehnici am folosit să obţin informaţii, dar domniile voastre, mi se pare că sunteţi de o ignoranţă crasă în domeniu. Pe rele! Compromiteţi textul!
    Eu zic să căutaţi altă sintagmă malefică.

    Pentru ignoranţi, stau la dispoziţie pentru „punere în temă”.
    Restu’ rămâne cum am vorbit ieri în vagonul Astra Călători.

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției