urmaritPoliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale l-au depistat luni, pe raza municipiului Arad, pe Vasile Ionuţ I., de 28 ani, din Horia.
Acesta era urmărit internaţional de autorităţile austriece pentru săvârşirea de infracţiuni contra ordinii şi siguranţei publice. „Bărbatul a fost reţinut urmând a fi prezentat ma­gistraţilor Parchetului Curţii de Apel Timişoara în vederea efectuării procedurilor de extrădare”, a decla­rat purtătorul de cuvânt al Inspecto­ra­tului de Poliţie Judeţean Arad, Ovidiu Liber.
De menţionat că poliţiştii au mai depistat şi reţinut un bărbat prezentat cu mandat de arestare preventivă, pentru furt din autoturism în formă continuată.
Poliţiştii Secţiei nr. doi de Poliţie l-au reţinut pe Nicolae C., de 46 ani, din Arad, bărbatul prins în flagrant în noaptea de 21/22 iulie a.c. în timp ce încerca să sustragă bunuri dintr-un auto­turism, acesta fiind suspect şi în alt caz de furt din auto.  În urma extinderii cercetărilor poliţiştii au stabilit că cel în cauză, în cursul aceleiaşi zile, a sustras un CD-player şi un card bancar dintr-un autoturism Audi A6 lăsat descuiat, autoturism ce se afla parcat pe raza cartierului Micălaca.
Bărbatul a fost reţinut şi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, cu propunere de arestare preventivă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat,  magistraţii emiţând pe numele acestuia un mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 29 zile.
(C.G.)

Recomandările redacției