mironPe suprafața de teren impecabilă de la Sânmartin – Bihor, noua formație de Liga a IV-a rămasă în urma divizionarei secunde, Luceafărul Oradea, a găzduit-o pe Național Sebiș. A rezultat un amical viu disputat, decis de trei tineri fotbaliști ai formației de pe malul Crișului Alb. Miron (20 de ani) a deschis scorul până la pauză, iar Galea (21 de ani) și Higyed (19 ani) au fixat tabela la 0-3. Sebișenii au ratat și o lovitură de la 11 metri prin Buta, antrenorul Petcuț asumându-și la final greșeala trimiterii la punctul cu var a fostului fundaș al Simeriei.
Vizitatorii, care nu au contat pe accidentații Ban și Cl. Feieș, au ratat și alte ocazii clare mai ales în prima parte,  însă, una peste alta, și-au mulțumit antrenorul.
„Ne-am propus să nu luăm gol și să avem determinare și disponibilitate la efort. În condițiile în care, după părerea mea, Luceafărul e peste Crișul sau Hidișelul de Sus, eu zic că se văd progresele după cele două săptămâni de antrenamente. Cu siguranță, vom arăta și mai bine pe 3 august, când vom încheia cantonamentul pe care-l începem mâine”, a precizat Mihai Petcuț, care ar mai dori să-și completeze lotul cu cel puțin doi fotbaliști, un fundaș central și un atacant.
Aceștia ar putea sosi chiar de la prim-divizionara ACS Poli Timișoara, care s-ar putea să înceapă un parteneriat complex cu Naționalul. Valentin Velcea a fost deja la Sebiș, discutându-se – se pare – chiar de către „deportarea” mai multor fotbaliști în curtea divizionarei a treia, caz în care obiectivul formației va fi – fără doar și poate – promovarea. „Începem să dezvoltăm o relație de prietenie cu cei de la Timișoara, de la care am putea primi ajutor logistic și uman”, ne-a mărturisit Gheorghe Feieș, primarul orașului Sebiș.
În județul Bihor, Naționalul a aliniat două formule de joc, după cum urmează: Merșca – Mînecan, Jude, Hecico, Neacșu – Dobriceană, Coțan, Bozian, R. Cristian (FCM Pitești) – Miron, Blănaru (primele 60 de minute) respectiv Merșca – Toader, Buta, Groza (Sănătatea Cluj), R. Cristian – Susan, Balint, Avădanei, Higyed, Galea – Cr. Feieș (ultimele 30 de minute).

Recomandările redacției