Consilierii judeţeni au adoptat, vineri, o hotărâre care prevede scumpirea biletelor de autobuz pe unele trasee, fapt care l-a făcut să reacţioneze dur pe Mircea Purcaru (PC) care nu a fost de acord cu această măsură. „De ani de zile, Compania de Transport Public, susţine că lucrează pe bază de subvenţii. Trebuie să se ţină cont de puterea de cumpărare a cetăţenilor, înainte de a aproba o scumpire a biletelor de autobuz”, a apreciat Mircea Purcaru.
În replică, preşedintele CJ Arad, Nicolae Ioţcu, i-a explicat lui Purcaru faptul că este vorba despre trasee nerentabile pe care nu le operează niciun trasportator privat. „După mărire, tarifele vor fi cu 30 la sută mai ieftine decât cele practicate de operatorii privaţi în judeţ. Noi respectăm acum un principiu, con­form căruia ne dorim să asigurăm tras­portul cetăţenilor judeţului pe trasee nerentabile, pe care nu doreşte să ope­reze nimeni”, a explicat Nicolae Ioţcu.
La rândul său, consilierul Şipoş Gyorgy, membru în Consiliul de Administraţie al Companiei de Transport Public l-a acuzat pe Mircea Purcaru că vorbeşte pentru camerele de luat vederi. „Ultima majorare de preţ la biletele de autobuz a fost în 2011. Trebuie să ţinem cont că din 2011, s-a majorat preţul la carburant, la piese de schimb”, a spus Şipoş Gyorgy.
Cu toate acestea, proiectul de hotărâre a fost aprobat, astfel tarifele pentru biletele de autobuz practicate de CTP au crescut cu o medie de 25 la sută, şi vor fi cuprinse între 3 lei şi 15 lei, în funcţie de distanţa parcursă.
(Ş.M.)

Recomandările redacției