palestinaPoliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Curtici au depistat o persoană care a încercat să treacă ilegal frontiera, folosindu-se de o carte de identitate spaniolă falsă .
În data de 26 iulie, în jurul orei 03.20, la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici, s-a prezentat la controlul de frontieră, ca pasageră într-un tren IC care circula pe relaţia București – Viena, o persoană de sex feminin care s-a legitimat cu o carte de identitate spaniolă. Cu ocazia controlului, poli­ţiştii de frontieră au avut suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, motiv pentru care femeia a fost condusă la sediul P.F. pentru cercetări.
În urma verificărilor s-a stabilit că persoana în cauză este cetăţean de origine palestiniană şi se numeşte Yasmin S., în vârstă de 25 de ani. Aceasta a declarat că a primit cartea de identitate de la o persoană necunoscută de cetăţenie greacă, contra sumei de 500 de euro, pentru a putea călători în Suedia.
„Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanei în cauză şi cercetarea acesteia sub aspectul săvârşirii in­fracţiunilor de fals privind identitatea şi tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Poliţiei de Frontieră Arad, Adelina Limban.

Recomandările redacției