gutuPreşedintele Partidului Poporului-Dan Diaconescu şi totodată vicepre­şedinte al Consiliului Judeţean Arad, Remus Guţu, a uitat să treacă în declaraţia de avere aproximativ zece mii de dolari americani.
Guţu şi-a completat prima declaraţie de avere (lucru obligatoriu, având în vedere că este demnitar) din acest an pe data de 17 mai. La mai bine de o lună şi jumătate, mai precis în data de 4 iulie, acesta revine cu o altă declaraţie de avere în care apare faptul că a primit suma de 9.900 de dolari americani de la deputatul Ion Şcheau, fost coleg de partid cu Guţu. Conform declaraţiilor lui Remus Guţu acesta l-a împrumutat pe Şcheau în cursul anului 2005 cu această sumă. Guţu nu îşi recunoaşte greşeala sau omisiunea şi spune că a primit banii înapoi ulterior completării primei declaraţii şi tocmai de aceea a revenit cu o a doua la începutul acestei luni.
Corect ar fi fost ca liderul PP-DD Arad să menţioneze în declaraţia de avere, care are o rubrică special destinată unor asemenea menţiuni, că are de primit o anumită sumă de bani, iar ulterior înapoierii banilor să revină cu completare.
Vicepreşedintele CJA, întrebat despre această chestiune, a găsit o ex­plicaţie cam întortocheată cu care încerca să ne convingă că totul a fost în regulă. „ Într-adevăr i-am dat bani cu împrumut prietenului meu Ion Şcheau, iar după ce mi i-a înapoiat am trecut această sumă în declaraţia de avere. Nu am trecut faptul că aveam de primit acei bani în prima declaraţie de avere din acest an pentru că erau daţi împrumut încă din anul 2005 şi conform Codului Civil datoria s-a prescris. Eu nu am mai făcut niciun demers ca să îmi recuperez banii aşa că nu am trecut nimic în declaraţie”, explică Remus Guţu.

Recomandările redacției