piros sanduAmbițioasa grupare patronată de Sandu Ion e astăzi față în față cu cea a lui Pavel Piroș, iar miza e calificarea în turul III al Cupei României.
Câștigătoare în ediția trecută a fazei arădene, trupa galben-albastră e tratată cu prudență de tabăra Șoimilor. „Ne respectăm adversarul, am văzut că au poftă de joc, trebuie să fim foarte concentrați. Nu trebuie privită ca o echipă de Liga a IV-a, am mai spus, după părerea mea, Gloria ar merita să joace mai sus. Sunt un club organizat și știm asta foarte bine”, transmite antre­norul Dan Cuedan.
Trupa din Pâncota reușea anul trecut un parcurs de senzație în Cupa României, trecând de ACS Poli, UTA, oprindu-se în 16-imi. „Nu nea­părat ne obligă parcursul de anul trecut, dar după cum se știe, competiția nu e a echipelor mici, ci a celor mari. Așa că orice pas e binevenit, pentru că avem șansa să întâlnim echipe mai bine cotate valoric. E un prilej pentru fiecare jucător să se remarce, iar la nivel de echipă e la fel”, a punctat Cue­dan, care a menționat că nu tuturor jucătorilor transferați în vară le-au sosit actele și s-ar putea ca unii să absenteze.
Gloriștii abordează noul sezon cu gânduri mari, în prim-plan e câștigarea Ligii a IV-a. Iar confruntarea cu Pâncota reprezintă ocazia excelentă de testare a potențialului, în cel mai adevărat sens al termenului. „E o pia­tră de încercare pentru Gloria”, apreciază Leo Pința.
„Întâlnim un adversar de talie, cu jucători care au fost la nivel superior și care sută la sută va dori să își respecte blazonul. Vom încerca, fără doar și poate, să ne ridicăm la valoarea lor. Poate că o și avem. Să câștige cine e mai bun, la final îmi voi felicita echipa dacă vom învinge, iar dacă pierdem onorabil, voi felicita echipa în­vin­gătoare”, a adăugat antrenorul glorist.
Gloria – Pâncota se joacă de la ora 17,30 pe arena din cartierul Micălaca. Arbitrează o brigadă arădeană condusă de Mircea Ardelean și completată de Sebastian Pantea și Casian Băla.

Recomandările redacției