martianfalubAdrian Falub a revenit vinerea trecută în Arad, sperând că lucrurile își vor găsi un făgaș apropiat de normalitate, deși ceasul al doisprezecelea era trecut.
Antrenorul sosit la Arad acum un an și jumătate a decis să decline oferta pe care i-a făcut-o Adrian Marțian, fostul său coleg de școală, la a cărui implicare la UTA a avut și el o contribuție. De fapt, în ultima perioadă, cei doi au fost pe lungimi de undă diferite, iar Falub și-a motivat refuzul plecând chiar de la acest lucru.
„Băieții sosiți acum la Arad au calitate și vor să facă performanță, dar timpul nu e de partea lor. Dacă noul sezon va începe pe 31 august ei vor avea un deficit de pregătire față de majoritatea celorlalte echipe. Nu pot face pe magicianul, în 25 de zile nu se poate face o echipă de calitate care să mai joace și ofensiv, așa cum vrea patronul. Așteptările fanilor și ale patronului sunt mari la Arad, dar condițiile nu sunt pe măsura pretențiilor”, a punctat fostul fundaș al Clujului, Progresului și Bistriței.
Promovarea, imposibilă
Regretând că n-a reușit să promoveze cu UTA, tehnicianul a continuat: „Nu m-am certat cu domnul Marțian. Dimpotrivă, mi-a oferit o propunere interesantă pe hârtie, dar incertitudinile din ultima perioadă nu îmi dau încredere că pot să atac promovarea în noul sezon cu UTA. Eu, încă un campionat cu atâtea lipsuri cum a fost cel trecut, nu mai pot accepta. Ar fi trebuit să fac prea multe compromisuri”.
Cel care a promovat cu U Cluj, Unirea Alba Iulia și FCM Tg. Mureș părăsește un club aflat într-o situație mai mult decât critică. „Sunt datorii la stat, la foștii jucători, la terți, peste tot. Echipa nu are confortul minim de a face antrenamentele profesionist: cazare, echipament, alimentație, vitaminizare. Toate aceste lucruri m-au determinat să îmi văd de drumul meu. Sper ca în cel mai scurt timp, UTA să își rezolve situația și să redevină în prima ligă, acolo unde este locul ei. Vreau să mulțumesc oamenilor din club, personalului administrativ, care m-a ajutat foarte mult cât am fost la Arad, suporterilor și staffului cu care am colaborat mai ales că am avut 15 luni deloc ușoare”, a mai spus Falub.

Recomandările redacției