mobilierPrimăria Municipiului Arad va cum­păra, prin licitaţie publică, mobilier urban constând din banci, coşuri de gunoi stradale şi rasteluri pentru biciclete, pentru domeniul public. Conform caietului de sarcini publicat de Serviciul Electronic de Achiziţii Publice, băncile vor avea riglele (leaţurile) realizate din lemn tratat care să asigure o bună exploatare în timp, precum şi o rezistenţă ridicată la intemperii şi şocuri. Tot o cerinţă prevăzută în caitul de sarcini prevede ca materialul din care vor fi construite băncile să împiedice absorbţia apei, să aibă un grad avansat de finisare, în concordanţă cu normativele de mediu şi de siguranţă în vigoare.
Elementele din lemn vor fi lăcuite cu lac exterior nuanţa teck şi tratate astfel încât să prevină îmbătrânirea prematură, degradarea la acţiunea agenţilor atmosferici (umiditate, îngheţ, dezgheţ), spar­gerea în aşchii. Lemenele vor avea pro­tecţie fungicidă. Coşurile de gunoi vor avea ramă de metal, corpul coşului fiind realizat din lemn tratat protectiv fungicid. Corpul coşului va fi rabatabil şi va avea o capacitate de 40-50 litri.
Fixarea părţilor din lemn de rama metalică se va face cu şuruburi din oţel galvanizat. Elementele din lemn vor fi lăcuite cu lac exterior nuanţa teck.
Coşurile vor fi prevăzute cu sistem de prindere care să permită fixarea lor de un suport din metal. Suportul de metal va avea două picioare, care vor fi îngro­pate în beton pe o adâncime de minim 30 centimetri.
Toate produsele vor trebui executate conform standardelor impuse de U.E.
Valoarea estimată a contractului este de 161.290 lei.

Recomandările redacției