Chiar dacă au trecut trei săptă­mâni de la câştigarea mega repor­tului de la Loto, apele încă nu s-au liniştit, semn că virusul îmbogăţirii peste noapte a afectat la cel mai înalt nivel o Românie tot mai săracă. Isteria acestui report a adus ţara în ipostaze tragico-comice. Unele bise­rici au ajuns să pună lumânărare pentru morţi, vii şi morţii vii ce aprindeau o lumină în speranţa marelui câştig. Imaginile cu pricina circulă şi în prezent pe internet, la pachet cu depresia întâlnită la toate colţurile de stradă şi blestemele plus sudăl­mile aferente oricărei afaceri ce implică vise sfărâmate. Cu toate că nebunia fabulosului premiu i-a adus pe norocoşi la vorba: ,,Dacă vrei să ştii ce-i poate capul unui om, dă-i bani în mână. Atunci i se arată cu adevărat caracterul”, toţi românii şi- au dorit să fie milionari în euro, chiar dacă riscau soarta unor ce­le­brităţi ai noului sport naţional. Cel de noroc.
Din ironia sorţii, unii din marii câştigători au ajuns în final mari învinşi. Unii au ajuns la pârnaie, pe alţii i-au nenorocit cămătarii de­ghizaţi în prieteni de ocazie. Despre un milionar de duminică din Hunedoara am auzit că s-a aruncat de pe bloc după ce încercase fără succes să se spânzure. Nici atunci n-a avut noroc şi-a ajuns la Urgenţă cu ciolane frânte în urma impactului, iar în final a ajuns la balamuc, de unde n-a ieşit nici în prezent. De alt­fel nici n-ar avea unde să se ducă, băncile şi cămătarii lăsându-l pe dru­­muri.
Dar asta a contat prea puţin. Vestea câştigării reportului la 6 din 49 a îndoliat o ţară întreagă. Dacă nenorocirea din Muntenegru a în­semnat o zi de doliu naţional pe care l-am ţinut din inerţie estivală la plajă dând muzica încet ca să ne tihnească mititeii scăldaţi în bere, câştigul purcoiului de bani pus la bătaie de loterie a produs depresie gene­rală.
Întâmplător sau nu, câştigul a căzut ca un trăznet peste o Ro­mânie ce începuse să vorbească pe la colţuri despre onestitatea acţiunilor loteriei, după nişte dezvăluiri televizate la maximă audienţă. În care se vorbea despre contractul ce îmbogăţeşte nişte grecotei cu obraz gros şi nas subţire şi cozile de topor aferente fără de care nu se poate face şi desface nimic în ţara noastră.
Culmea este că şi în cazul reporturilor din trecut s-a câştigat după ce în presă nişte ,,cârcotaşi” bine documentaţi au dat pe brazdă mizeria din loteria română. Cea financiară a umililor angajaţi şi morală a şefilor numiţi după cum a bătut vântoasele politichiei. De data asta marele câştigător este angajat la o instituţie foarte importantă, în care secretele se ţin cu străşnicia ce-i caracteri­zează pe băieţii cu ochi albaştri. Ca să înţelegeţi unde vreau să ajung, vă spun că pe bursa zvonurilor a apărut cel ce dă marele câştigător drept un ofiţer acoperit care a primit ordin să câştige la loto, să-şi oprească o parte din premiu, iar restul să dea mai departe şi mai ales şi să-şi ţină gura până când lumea va uita dezvăluirile legate de Loteria Română. Iar domnul în cauză pare candidatul perfect pentru o astfel de ipoteză. Are o anumită vârstă şi în plus o slujbă ce l-a ţinut o viaţă departe de tentaţii şi mai ales la lumina reflectoarelor. Aşa să fie, oare?! A fost hoţie ori şansă?!… Cine mai ştie…
Până una alta, singurul câştig de care a avut parte tot natul în urma Loteriei Române este vizionarea live a ,,bijuteriei” pseudocântăreţei Bijou, o panaramă care şi-a arătat fofo­loanca cu ocazia unei extrageri petrecute în direct şi la o oră de ma­­ximă audienţă. La fel ca acum şi chestia respectivă s-a lăsat cu scandal, încercarea disperată a guristei de-a ieşi în evidenţă oripilând o anumită parte a publicului.
Închei nutrind speranţa ca bunul Dumnezeu să nu-i ia minţile onora­tului câştigător şi nici să nu-l atingă blestemele jucătorilor rămaşi mofluzi după extragerea de acum două duminici.

  • AustralianuMircea spune:

    ..daca stiti ca se aranjeaza asa bilele …de ce?//// mai jucati …ooopriti timpu Clipei Minunate pe vre-o juma de an si vedeti voi atunci cum se schimba situatia.
    ceau Bbtzu…faina rubrica

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției