biserica semlacDupă frământări care au durat mai bine de un an de zile, în parohia din Semlac s-a instalat definitiv pacea și liniștea spre bucuria tuturor: credincioși și administrație locală. După cum ne spunea primărița comunei, Letiția Stoian, actualul preot, Felician Crăciun și-a intrat serios în atribuțiuni și a reușit să câștige încrederea credincioșilor.
„Ne bucurăm în mod deosebit că lucrurile au intrat în normalitate și lumea vine iar cu drag la biserică. Ba, mai mult: în urmă cu o săptămână un număr de 100 de cre­dincioși – îmbarcați în două au­tocare – au realizat împreună cu preotul paroh și în organizarea lui, un pelerinaj de o zi, la Mănăstirea de la Prislop și la Mănăstirea Crișana. Participarea la slujbele duminicale ori la diverse sărbători este din ce în ce mai numeroasă ceea ce denotă că semlecanii ortodocși sunt mulțumiți de activitatea preotului“ a spus primărița.
Situația este cu atât mai îmbucurătoare cu cât în urmă cu un an și ceva, la Semlac situația era de-a dreptul explozivă, credincioșii fiind în postura de a protesta de două ori în fața bisericii pentru ca doleanțele lor să fie auzite și luate în considerare de către Arhiepiscopia arădeană. Nemulțumirile au izbucnit după ce, odată cu ieșirea la pensie a unuia din preoți – în condițiile în care și cel de-al doilea era bătrân și bolnav – Arhiepiscopia a insistat să instaleze la Semlac tot un preot în vârstă. Asta după ce credincioșii și-au exprimat clar și ferm opțiunea pentru un preot tânăr care să aibă puterea să se înhame la munca de readucere spre biserică a tinerilor dar și de a finaliza unele lucrări de modernizare începute deja și finanțate strict din banii credincioșilor. Aceștia i-au solicitat și primăriței să-i sprijine în aceste tratative ceea ce s-a și întâmplat, aceasta făcând multe drumuri la Arhiepiscopie în numele lor.
Prin prisma acestui „istoric“ este cu atât mai de apreciat reintrarea în normalitate a aspectelor legate de viața spirituală din comunitatea ortodoxă semlecană.

Recomandările redacției