paninDevenit team manager la CFR Cluj după aproape un deceniu petrecut la tripla campioană a României, arădeanul Cristi Panin s-a uitat puțin în urmă la realizările sale în tricoul clubului patronat de Arpad Paszkany.
„Pandele”, cum îi spuneau colegii de la UTA, a cucerit primul titlu cu echipa din Cluj în urmă cu cinci ani, chiar pe terenul rivalei „U” Cluj, într-un meci pe care l-a condus Ovidiu Hațegan. „Cred că cel mai marcant moment rămâne furia de la meci. Am fost luați într-o dubă de jandarmerie, doar cu niște bănci acolo. Sincer, mi s-a părut cel mai lung drum, din parc până la stadionul CFR-ului, nu erau nici măcar geamuri în dubă, nu era nimic. Atunci, noi l-am pus pe Semedo – pentru că avea capul mai mic – îl băgam sus la turelă și îl întrebam: unde suntem? Iar el ne răspundea „suntem la banca!”, și-a amintit, zâmbind, Panin, la Look TV.
Fostul apărător în vârstă de 35 de ani a rememorat și câteva clipe din maxima numită Champions League: „Cel mai greu a fost cu Bayern Munchen. Chiar dacă am jucat bine pe Allianz Arena (n.r. 3-2 pentru bavarezi, Panin și Cadu au deviat, nefericit, fiecare câte-o minge în propria poartă), la noi a fost mult mai greu. Probabil că la primul meci nu am fost chiar așa luați în seamă. La noi a fost un meci foarte greu, în care am văzut foarte rar mingea (n.r. 0-4). Iar jucătorul cel mai greu de ținut a fost Aruna Dindane, dacă îl mai ține cineva minte, de acum 9 ani, de la Lens. Am încercat să-l intimedez, am încercat să mă impun, dar m-a liniștit”.
În cei 9 ani petrecuți la CFR, Cristi Panin a câștigat tot ce era de câștigat pe plan intern: trei titluri, trei Cupe ale României și două Supercupe. Lângă meciurile in Champions League și Europa League stă apogeul – două selecții în echipa națională. „Meciul de debut (n.r. România – Georgia 2-1) a fost un moment de neuitat pentru mine, pentru că am ajuns la 31 de ani la echipa națională. Sigur că au fost și jucători care evoluau în campionatele mari și care aveau întâietate. Era Cosmin Contra, apoi Răzvan Raț. Dar visul acesta, de a ajunge să-ți cânte Imnul, îl ai încă din juniorat, cred că orice fotbalist îl are”, s-a confesat Panin, care a mai re­pre­zentat România în 2009, contra Insu­lelor Feroe.
„Acum, după retragerea mea, conștientizez că am câștigat trofee, că au fost momente minunate. Mă adaptez la noul post”, a conchis Panin.

Recomandările redacției