finante primaAngajaţii de la Finanţe au continuat şi ieri protestele, în aşteptarea întâlnirii cu directorul Direcţiei Regionale Timişoara, Lucian Heiuş. Oamenii susţin în continuare că nu înţeleg care sunt criteriile în baza cărora vor fi disponibilizate aproape o sută de persoane şi se arată a fi foarte nemulţumiţi că trebuie să lupte cu colegii lor pentru posturile rămase disponibile. „Dacă se reduce un post dintr-un serviciu, trebuie să meargă tot serviciul la concurs. Ne vom lupta între noi ca animalele. E posibil aşa ceva?”, se întreba o grevistă nemulţumită. O altă angajată a DGFP susţinea că este gata să meargă la concurs cu toţi şefii de administraţie fiscală din regiune, doar ca respectivele concursuri să fie corecte. De asemenea, femeia spunea că în condiţiile în care se vor desfiinţa mai multe administraţii fiscale, contribuabilii vor trebui să parcurgă zeci de kilometri pentru o simplă adeverinţă. Înainte de întâlnirea cu Lucian Heiuş, liderul de sindicat Ioan Trifa declara că toată lumea vrea criterii clare de selecţie. „În esenţă oamenii vor aceleaşi lucruri, să-şi păstreze locurile de muncă şi criterii clare de selecţie. Aşteptăm ca situaţia să se îndulcească puţin, să dispară mai puţine posturi”, susţine sindicalistul.
Posturi la Inspecţia Fiscală Timiş
În ceea ce-l priveşte, directorul Direcţiei Regionale s-a întâlnit cu aproximativ 200 de persoane, însă întâlnirea, care a durat aproape două ore. nu a adus nicio veste bună în ceea ce priveşte numărul de posturi care vor fi desfiinţate. Angajaţii DGFP Arad urmează să primească, zilele următoare, 210 preavize. „Din păcate am primit o structură gata stabilită. Un număr mai mare de oameni trebuie realocaţi. Vom face tot posibilul ca cei care pleacă să fie cei mai slab pre­gătiţi, iar pentru cei bine pregătiţi încercăm să găsim locuri vacante la Inspecţia Fiscală din Timiş. De la Bucureşti ni s-a promis că numărul de posturi de la Inspecţia Fiscală se va suplimenta cu 50. Vor exista, de asemenea, posturi la Direcţia Antifraudă de la Deva. Vom încerca, de asemenea, să găsim soluţii pentru angajaţii buni, care nu vor putea rămâne în sistem. În acest sens ne-am gândit să purtăm discuţii cu primăriile din judeţ”, a declarat Lucian Heiuş. Acesta mai spune că a recomandat angajaţiilor aflaţi în pragul pensiei să lase locul unor colegi mai tineri.
Rezultatele discuţiilor nu au făcut decât să-i dezamăgească pe protestatari, oamenii fiind puşi în faţa faptului împlinit.

Recomandările redacției