administrator MonelDupă cum se știe, de ceva vreme în cadrul primăriilor de orașe funcționează și un administrator public. Cu acesta am discutat despre stadiul unor lucrări.
La Pâncota, administratorul public al orașului este Monel Pâncotan, care ne-a și explicat pe scurt o parte din activitățile aflate în derulare la ora actuală.
Mutarea Primăriei
Despre mutarea Primăriei – cu tot aparatul ei – într-o nouă locație am mai scris. Administratorul Monel Pâncotan a subliniat câteva etape.
„În perioada următoare ne vom muta într-un nou sediu (fosta Poștă). Este o clădire cu 92 de încăperi. Aici deja s-a mutat Biblioteca orășenească. Nu mai este mult și aici își va desfășura activitatea tot personalul primăriei“.
Apa și canalizarea, în extindere
„S-a semnat contractul pentru executarea lucrărilor de extindere și modernizare la infrastructura de apă curentă și apă uzată în județul Arad, din care și orașul Pâncota face parte. În cadrul acestui proiect se va termina introducerea apei și în orașul Pâncota și în satul aparținător Măderat. Canalizare avem pe toate străzile în Pâncota. Tot în cadrul acestui proiect este în procedură de licitație noua stație de epurare a apei uzate din oraș. Pentru realizarea acestui proiect lucrăm, împreună cu domnul primar de aproape șase ani și în cele din urmă uite că am reușit.
Se vor realiza 77 de branșamente de apă și 1.086 branșamente pentru canalizare, ceea ce va completa modernizarea“ – a spus Monel Pâncotan.
Semaforizare și camere video
Preocupări sunt și pentru fluidizarea și modernizarea circulației din oraș.
„În scurt timp ne vom ocupa de modernizarea unei intersecții – din apropierea Remizei PSI, prevăzută a fi semaforizată. Aceasta deoarece acolo s-au produs accidente de circulație. Vă reamintesc că în tot ora­șul vom monta camere video de supraveghere, ceea ce va transforma orașul nostru într-un oraș modern, cu adevărat european.
Pe de altă parte, ne preocupăm de demararea lucrărilor de modernizare a rigolelor și podețelor pe străzile Soarelui, Decebal, Traian, Câmpiei și Barbu Lăutaru. Vrem să evităm problemele ce ar putea apărea în cazul unor ploi abundente“ – a adăugat administratorul public al orașului.
Școala din Măderat va fi modernizată
O reușită vizavi de amplasamentul școlii din Măderat o reprezintă colaborarea încheiată cu biserica.
„Clădirea în care funcționează Școala Generală din Măderat cu clasele I-VIII aparține Parohiei Ortodoxe. Printr-o colaborare cu Biserica această clădire a fost dată în administrarea Consiliului Local. Vom începe, prin urmare, lucrări de reabili­tare și modernizare a locației ce este compusă din două clădiri, de fapt. Totul se va face după normele europene. De asemenea, în ceea ce privește activitatea sportivă, vom extinde capacitatea tribunei la terenul de fotbal – de la 50 la 100 de locuri – și vom mai face și unele amenajări interioare la vestiare“ – a mai precizat Monel Pâncotan, dovedind o bună cunoaștere a situației.
De fapt el a și precizat că „în cazul în care actualul primar nu va mai candida pentru următorul mandat, evident că voi candida eu. Actualele proiecte trebuie continuate și am lucrat 12 ani ca viceprimar și acum de un an sunt administrator public, deci cunosc bine situația orașului“ – a încheiat acesta.­

Recomandările redacției