posturiApele au început să se liniştească la Finanţe, după ce l-a sfârşitul săptămânii trecute, angajaţii au participat trei zile la un protest spontan, împotriva reducerilor drastice anunţate de conducerea ANAF.
În cursul zilei de ieri, Direcţia Regională Timişoara a trimis la Arad aproape 200 de preavize, persoanele vizate fiind nevoite să se pregătească de concurs, pentru a putea ocupa posturile rămase în cadrul sistemului fiscal. Finanţiştii au primit însă şi o veste bună. Cele 50 de posturi promise vineri de directorul Direcţiei Regionale Timişoara, sunt ca şi obţinute, în urma intervenţiilor făcute la Bucureşti de li­derul de sindicat Vasile Marica. Astfel, 50 dintre cei 100 de angajaţi care au rămas fără post la Arad, au o şansă în plus să lucreze în continuare în cadrul ANAF, dacă se vor prezenta la concurs pentru a ocupa unul dintre posturile din cadrul Inspecţiei Fiscale de la Timi­şoara.
Redistribuirea celor 50 de posturi a fost posibilă ca urmare a faptului că la nivel naţional au rămas o serie de funcţii neocupate, postu­rile respective fiind trecute în rezer­va instituţiei.
Rămâne în continuare de neînţeles pentru arădeni modul în care au fost calculate posturile care trebuie desfiinţate, în condiţiile în care la nivelul întregii regiuni se pierd 200 de posturi, dintre care 100 doar la Arad.
De asemenea, desfiinţarea administraţiilor fiscale din Pâncota, Nădlac, Curtici şi Pecica, lasă un gust amar contribuabililor din zonă, care vor fi puşi pe drumuri din cauza unor decizii negândite.

Recomandările redacției