tarlevCum majoritatea jucătorilor de la openul general al Arad Open 2013 au venit de vineri în orașul nostru, acest lucru a constituit un bun prilej pentru a se relaxa cu un interesant concurs de fischerandom (ordinea pieselor pe prima linie este stabilită prin tragere la sorți înaintea fiecarei runde) unde ca bonus participanții au primit gratuit tricoul competiției din partea partenerilor de la Universitatea Aurel Vlaicu.
La capătul celor 7 runde, s-a impus maestrul international ucrai­nean (titlul de mare maestru urmează a-i fi atribuit curând) Konstantin Tarlev cu 6,5 puncte, urmat de Bogdan Deac (12 ani, una din marile sperante ale șahului românesc) și arădeanul Ladislau Kelly, ambii cu cate 5,5 puncte.
După primele trei runde din ope­nul principal, a avut loc și mult aș­teptatul turneu de blitz (cu omologare internațională) cu participarea a aproa­pe 70 de jucători. Din nou, Konstantin Tarlev, norocos și inspirat totodată la tabla de joc, a câștigat turneul cu 8 puncte (din 9), urmat în clasament de Balog Imre, Stefan Tomici și Sandu Ungureanu (Șah Club Vados), toți cu câte șapte puncte.

Recomandările redacției