martianConcluzia întâlnirii de miercuri de la Hotelul Continental dintre factorii decizionali din Calea Aurel Vlaicu și reprezentanții clubului Atletico, Suporter Club UTA, Old Boys UTA și Primăriei nu a fost una dătătoare de speranțe pentru salvarea celei mai titrate echipe din Provincie.
Lucrurile se văd la fel și la o zi de la respectiva masă rotundă și, mai mult, ele se și agravează poate iremediabil.
Toți participanții la discuție au rămas cu impresia că, din moment ce a refuzat încă o dată oferta lui Marius Țucudean de a prelua clubul „textilist”, Adrian Marțian s-a angajat să rezolve în sfârșit toate problemele arzătoare ale „alb-roșiilor”: reeșlonarea (plata) datoriilor la Stat, achitarea restanțelor financiare către angajați și încropirea unui lot de jucători decent, care, cu puțin noroc, să se înscrie printre pretendentele la promovare.
Giovanni Catanzariti a făcut poate pasul decisiv, nemaisolicitând niciun fel de garanții din partea omului de afaceri dejean și contactându-l personal pe antrenorul Ovidiu Stângă cu scopul de a-l rechema oficial la Arad.
Italianul e dispus să plece odată pentru totdeauna din club și-i oferă pe tavă lui Marțian sau oricărei persoane apropiate de acesta funcția de administrator al UTA-ei. Înțelegerea verbală era ca dejeanul să sosească în cursul zilei de joi în orașul nostru pentru semnarea actelor, dar, cel puțin până la ora 17, așteptarea a fost zadarnică.
Ar fi în căutare de investitori străini…
Discutând la telefon la orele dimineții, partenerul lui Mutu l-a informat pe Catanzariti că este plecat din țară. Cel mai probabil, Marțian se află în Italia, dar ar putea lua și drumul Austriei în căutarea unor investitori dispuși să cumpere sau să ajute clubul în aceste momente de cumpănă.
Deocamdată, pasiența nu a ieșit, iar președintele „Bătrânei Doamne” pare să-și piardă în sfârșit răbdarea cu partenerul său. Dacă până vineri seara, Marțian nu apare la Arad pentru a semna actele de descărcare a gestiunii clubului, Giovanni Catanzariti are doar varianta insolvenței. „În ultimele zile am lucrat la acte pentru cedarea definitivă a clubului ori în favoarea lui Marțian, ori a oricărei persoane sau societăți comerciale interesate să preia echipa, dar am consultat efectiv și avocații în legătură cu pașii insolvenței. Cred că vineri voi lua o decizie, sau cel mai târziu luni”, ne-a mărturisit italianul.
Jucătorii au cerut lămuriri
Acestuia i s-au cerut lămuriri și din vestiar. Jucătorii care se pregătesc provizoriu și Sandu Gaica, George Neagu și Dan Țapoș au dorit să afle cât mai durează starea de incertitudine, pentru ca, în funcție de asta, unii dintre ei să ia în calcul și o părăsire a „corabiei”.
Există destui fotbaliști care ori nu au contracte semnate cu „textiliștii”, ori înțelegerile sunt interpretabile atâta timp cât nu au fost depuse la Federație, așa că rândurile s-ar putea subția dramatic în acest weekend. Catanzariti le-a comunicat și lor că – probabil – vineri va afla toată lumea calea pe care se va apuca, iar jucătorii și antrenorii au decis să se mai pregătească și în această dimineață.
Apoi, teoretic, urmează un final de săptămână liber, ca să nu mai vorbim despre posibilitatea ca activitatea să fie sistată din nou în „iarbă” începând de luni.

Recomandările redacției