Traian Băsescu ne-a oferit, cu ocazia vizitei la Arad, o nouă mostră de caracter marca PD-L, caracter pe care îl găsim şi la copia sa nereuşită de la Arad, Gheorghe Falcă. După modelul primarului Aradului, care urlă că nu sunt făcute pasajele de pe centură, când finanţarea a tăiat-o Guvernul MRU pentru care a girat în faţa arădenilor sau că nu sunt reabilitate străzile pe PNDI, când de fapt avem de-a face cu acte grave de corupţie în acest program din vremea PD-L, Traian Băsescu a venit nevinovat pe autostrada Arad-Nădlac să acuze USL de nefinalizarea acestei lucrări.
Politicianul Băsescu, aflat mai nou într-o continuă campanie electorală, a venit la Arad pentru a atrage atenţia asupra faptului că nefi­nalizarea autostrăzii este o expresie şi o emblemă a neputinţei, a proastei guvernări, cerând Guvernului să se trezească. Ori Traian Băsescu o fi băut ceva cu o seară înainte, iar căldura din vestul ţării i-a provocat amnezii, uitând că nu mai e Boc la cârma ţării, ori avem de a face cu cel mai mare mincinos din politica românească, un individ fără scrupule care încearcă să-şi bată joc de români cu zâmbetul pe buze.
Cum să vii să spui că Guvernul USL e vinovat pentru nefinalizarea acestor lucrări, când oamenii de casă ai PD-L au câştigat licitaţia organizată de Anca Boagiu, pe care Băsescu o ştie de când se juca în chiloţei în faţa blocului, cum el însuşi afirma? Cât tupeu poate avea politicianul pe care-l copiază (destul de prost) Gheorghe Falcă să vină să spună în faţa presei că USL e de vină când patronul Romstrade, firma de casă a PD-L care trebuia să construiască autostrada, se află în puşcărie, tocmai din cauza contractului pe Arad-Nădlac? Chiar atât de mult să fi băut Traian Băsescu încât să uite că UE ne-a blocat fondurile europene pe acest domeniu, tocmai din cauza fraudelor produse la Arad-Nădlac, pe vremea Guvernului Boc-Băsescu-Udrea şi că însuşi preşedintele CE, Jose Manuel Barosso a luat poziţie faţă de aceste nereguli?
Sigur că Băsescu ştie care este adevărul, fiindcă el a guvernat ţara în perioada 2008-2012. Doar el a tăiat salarii, pensii, alocaţii pentru copii, aşa cum de altfel el le-a şi anunţat de la Palatul Cotroceni. Sigur că Traian Băsescu ştie cum s-a desfăşurat li­citaţia pe Arad-Nădlac, organizată de Anca Boagiu, ştie şi cine este Nelu Iordache, patronul Romstrade, firmă care finanţa la greu PD-L, ştie şi de ce e su­p­ă­rat Jose Manuel Barosso şi cum i-a păcălit Romstrade pe asociaţii portughezi, motiv pentru care ni s-au blocat fondurile pe Transporturi. Doar că toate aceste lucruri nu contează, fiindcă la Traian Băsescu şi min­ciuna e o vorbă, iar dacă te poţi folosi de ea să dai în colegul de coabitare Victor Ponta şi în viitorul candidat la preşedinţie Crin Antonescu, o faci fără pic de scrupule, asemeni unui matelot care, cu tupeu, îşi loveşte adversarul cu cuţitul pe la spate.
Dacă Traian Băsescu tot e aşa preocupat de autos­trada Arad-Nădlac, am fi aşteptat ca finul Falcă să-l tragă de mânecă şi să-i spună câte firme din judeţul Arad au fost ţepuite de Romstrade, pentru ca Nelu Iordache să aibă bani să finanţeze PD-L, să-i spună câte cariere şi balastiere s-au închis din cauza celor de la Romstrade care au dat ţeapă, să-i spună câţi arădeni au rămas pe drumuri din cauza firmei lui Nelu Iordache. Nu i-a spus nimic, fiindcă era nevoie de caracter pentru a spune toate aceste lucruri, aşa că l-a lăsat pe Băsescu să bată câmpii, deşi toţi cei de faţă ştiau că spune minciuni grosolane. Vestea bună e că astfel de minciuni mai trebuie să le auzim doar un an şi câteva luni, după care Traian Băsescu şi oameni lui vor fi istorie pentru România.

Recomandările redacției