finalaFinala turneului ITF de la Arad, desfăşurată duminică, pe terenul central al bazei sportive Riviera, a fost la discreţia Anastasiyei Komardina, care la numai 16 ani a impresionat asistenţa cu un joc solid.
Ajunsă pe zgura arădeană din postură de special-entry (n.n. a jucat semifinală cu o săptămână înainte, la un alt futures, în Finlanda) şi fără clasament până acum, rusoaica are tot viitorul în faţă. În ultimul act al turneului internaţional de la Arad, ajuns la ediţia a noua şi dotat cu premii în valoare de 10.000. de dolari, Komardina nu i-a dat nicio şansă campioanei de anul trecut, Lina Gjorcheska. Pe locul 709 WTA şi a şasea favorită, macedoneanca a ratat şansa de a câştiga pentru a doua oară la rând pe zgura de la Riviera, după ce anul trecut s-a impus atât la simplu cât şi în proba de dublu.
Ioana Roşca, singura româncă ajunsă în semifinale
De puţin peste o oră a avut nevoie rusoaica să se impună în două seturi, 6-3, 6-2, la capătul unui finale în care a reuşit şase breakuri, faţă de doar două ale adversarei sale. „A fost perfect pentru mine, o săptămână minuna­tă, sunt fericită că am câştigat acest turneu. Cred că cel mai bun meci aici, la Arad, a fost finala, dar o felicit şi pe Lina şi îi doresc mult succes. În continuare, voi merge la un turneu de junioare, la Budapesta”, a spus, la final, câştigătoarea ITF Arad 2013. În semifinale, Komardina a depăşit-o în două seturi (6-4, 6-4) pe Ioana Roşca (favorită 7, locul 740 WTA), singura româncă ajunsă în această fază, iar Gjorcheska a trecut de croata Ema Mikulcic (favorită 8, 599 WTA), scor 6-4, 7-6 (1).
Buzean şi Bara s-au impus la dublu
Ultimul act al probei de dublu la ITF Arad, cu o prezenţă 100% românească, a revenit principalelor favorite, Diana Enache Buzean şi Irina Bara, care au trecut în două seturi, scor 6-4, 6-3, de surprizele Cristina Adamescu şi Ana Bianca Mihăilă. La festivitatea de premiere de la „dublu”, coordonată de directorul ITF Arad, Anela Freer, a fost invitat şi Albert Apostol, fiul lui Abel, fostul administrator al bazei sportive Riviera, dispărut fără urmă de ceva mai bine de trei luni.
sportularadean.ro

Recomandările redacției