icimCel mai de temut rival al Aradului în ultimul deceniu, primarul municipiului Târgovişte şi preşedintele de onoare al CSM-ului, şi-a anunţat retragerea definitivă din baschet.
Într-un interviu acordat siteului www.totalbaschet.ro, Gabriel Boriga a ţinut să precizeze: „Nu mai am nicio legătură, m-am retras definitiv din fenomenul baschetbalistic, din tot ceea ce înseamnă baschetul românesc. Au fost mai mulţi factori despre care nu vreau să vorbesc acum. Poate într-o bună zi am să vorbesc despre aceste amănunte, însă acum tot ceea ce pot să spun este că m-am retras definitiv din baschet, iar acest subiect nu mai reprezintă un proiect pentru mine.”
„A contat şi faptul că s-a pierdut finala”
Durerea provocată de pierderea finalei campionatului trecut, în faţa Aradului, a contribuit şi ea la decizia edilului, care nu uită să îşi taxeze câteva din fostele jucătoare, în timp ce consilierii locali sunt luaţi şi ei la ţintă. „A contat şi faptul că s-a pierdut finala, dar asta e cu totul alt aspect. În sport poţi să şi pierzi, însă am fost dezamăgit de anumite jucătoare. Deocamdată echipa este lăsată de Consiliul Local fără niciun buget. În momentul de faţă are buget zero, începând cu 1 martie nu a mai primit niciun ban de la Consiliul Local. Efectiv consilierii locali au ruinat-o”, a arătat Boriga.
Târgovişte, ca şi dispărută
Întrebat despre şansele Târgoviştei de a participa în viitoarea ediţie de campionat, Boriga s-a arătat dezinteresat: „În ceea ce mă priveşte, nu mai am nicio legătură cu acest club, nu mai este una dintre priorităţile mele. Nu pot să spun nici că sunt mici, nici că sunt mari. E ca şi cum m-aţi întreba ce şanse are Aradul să câştige campionatul, nici mari, nici mici, nu ştiu. Sunt pe lângă subiect.”

Recomandările redacției