utabatChiar dacă echipa emblemă a orașului nu a fost încă deconectată de la aparate, având chiar șanse să-și revină miraculos,  a apărut deja alternativa. UTA Bătrâna Doamnă a debutat cu dreptul (3-0 cu Sânicolaul Mic) în noua ediție a Ligii a IV-a, iar la finalul acestei săptămâni joacă pentru prima oară acasă. Gazdă îi va fi chiar micul Highbury vineri, începând cu ora 20.
Cheltuielile nu sunt de neglijat pentru un meci oficial. Stadionul „Francisc Neuman” se poate închiria de la Serviciul Baze Sportive  și Agrement din cadrul Primăriei Arad pentru suma de 667 de lei + TVA pe oră, dar nu mai puțin de 3 ore, iar folosirea instalației de nocturnă, în cazul în care lumina e aprinsă pe tot parcursul partidei și încălzirii, scoate și ea în jur de 2.300 de lei din bugetul cluburilor. Cum UTA Bătrâna Doamnă funcționează pe platforma ONG-ului alimentat (și) din bani publici, multă lume se întreabă dacă nu cumva aceste cheltuieli sunt suportate chiar de către Primărie și Consiliul Județean.
Alexandru Meszar, managerul clubului Atletico, unul dintre artizanii noii prim- divizionare județene, spune – însă – că acest lucru nu este posibil și asta pentru că: „O factură a Primăriei nu poate fi achitată tot de… Primărie. Trebuie să se știe, însă, că ONG-uruile, nu numai UTA Bătrâna Doamnă, beneficiază și de contribuții proprii. Mă refer aici la sponzorizări, cotizații și alte fonduri nerambursabile, din care vom plăti și chiriile la meciurile pe care le vom disputa pe arena Francisc Neuman”.
Nu mai este niciun secret că UTA Bătrâna Doamnă este agreată de primul edil al orașului, care – de fapt – i-a și amintit lui Meszar că a alocat deja bani publici pentru UTA II, iar aceștia trebuie cheltuiți cumva. Prin „satelitul” din Liga a IV-a fondurile erau cheltuite în folosul primei echipe, care acum nu mai beneficiază de niciun sprijin din bugetul local. Criteriul performanței a dispărut complet și asta pentru că nu se poate compara activitatea grupării din eșalonul patru cu cea din Liga a II-a. Dar, unele interese sunt mult mai puternice decât orice logică.

Recomandările redacției