vesaConsilierul judeţean Ioan Vesa (PC) a spus, în cadrul unei conferinţe de presă organizată ieri, că primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, va proceda cu omul de afaceri Valer Blidar (patronul Astra Vagoane Călători) la fel cum a procedat cu Cristian Moisescu. Concret, conservatorul crede că primarul Falcă va face toate demersurile pentru ca firma Astra Vagoane Călători să piardă licitaţia în detrimentul unui alt concurent.
„Eu unul mi-aş dori ca autorităţile locale să achiziţioneze tramvaie care să circule în municipiu de la o firmă arădeană. Cred că primarul Gheorghe Falcă va proceda cu Valer Blidar la fel cum a procedat, în urmă cu nouă ani, cu Cristian Moisescu”, a spus Ioan Vesa.
Reamintim că în campania electorală din anul 2004, atunci când Gheorghe Falcă lupta pentru mandatul de primar cu Dorel Popa, actualul edil s-a plimbat pe străzile municipiului cu o bicicletă tandem împreună cu Cristian Moisescu. Gheorghe Falcă i-a promis la acea vreme lui Moisescu, dar şi arădenilor că Moisescu va fi ales în funcţia de viceprimar. După ce s-a văzut cu sacii în căruţă, adică cu mandatul de primar câştigat, Gheorghe Falcă nu l-a mai susţinut pe Cristian Moisescu pentru funcţia de viceprimar.
La licitația pentru achiziționarea a șase tramvaie noi, care vor circula în municipiul Arad, s-au înscris două firme: Pojazdy Szynowe PESA din Polonia și SC Astra Vagoane Călători SA din Arad, producătorul tramvaiului Imperio.
Ofertele tehnice iniţiale au fost deschise în data de 1 iulie, urmând ca după şedinţa de clarificări, care a avut loc ieri, să fie întocmit, aprobat de către BERD şi transmis ofertanţilor un Memorandum care va cuprinde toate rectificările solicitate de Beneficiar în urma evaluării ofertelor din prima etapă. În cadrul celei de-a doua etape, companiile vor fi invitate să depună oferte tehnice îmbunătăţite, cu respectarea tuturor cerinţelor incluse în Memorandum, precum şi ofertele financiare.
Dacă alesul judeţean Ioan Vesa are sau nu dreptate rămâne să vedem în perioada următoare.

Recomandările redacției