centruCentrul de radioterapie pentru tratarea pacienţilor care suferă de cancer va fi construit în apropierea Spitalului Judeţean, dar nu în incinta acestuia. Consiliul Judeţean Arad a aprobat la începutul săptămânii,   dezlipirea unui teren din curtea Spitalului Judeţean, cu scopul construirii Centrului de Radioterapie. Autorităţile au găsit deja un investitor privat interesat de realizarea acestei investiţii importante pentru regiune. Reprezentanţii companiei interesate doresc ca poziţionarea clădirii să fie în strânsă legătură cu serviciile medicale existente în municipiu. Spitalul Județean Arad va închiria un spațiu de 1.000 de metri pătrați investitorului privat care va amenaja Centrul de Radioterapie. După estimările făcute până în prezent, investiţia necesară pentru construirea centrului de radioterapie s-ar ridica la peste 34,7 milioane de lei.
Conducerea Consiliului Judeţean Arad a subliniat în şedinţa de săptămâna aceasta că, în niciun caz, centrul nu poate fi construit în incinta spitalului, în contextul nevoii de spaţiu şi pentru îndeplinirea mai multor condiţii de funcţionare. „Am mai făcut încă un pas pentru crearea Centrului de Radioterapie, aprobând în consiliu dezlipirea de teren din curtea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă care va avea ca destinaţie construirea acestui Centru de Radioterapie. Este o procedură normal şi legală în parcursul de implementare a acestui proiect“, a subliniat preşedintele CJA, Nicolae Ioţcu.
În 2012, judeţul Arad ocupa primul loc din ţară în ceea ce priveste incidenţa bolii de cancer. De acest Centru de Radioterapie ar urma să beneficieze mii de bolnavi.

Recomandările redacției