haltereHalterofilii de la CSM Arad au încheiat cu brio şi finala Campionatului Naţional de juniori, competiţie desfăşurată timp de patru zile la Arad, în sala CSS Gloria.
Sportivii pregătiţi de Adrian Jigău, Pavel Sebeşan şi Adrian Crişan au adunat zece medalii, dintre care şase de aur şi patru de argint, plus încă cinci locuri patru şi un loc şase.
Performerii delegaţiei arădene au fost Florin Lingurar, triplu medaliat cu aur la categoria 85 de kilograme şi Paul Pantea, tot de trei ori campion naţional la plus 105 kilograme.
Celelalte medalii au fost aduse de cadetul în vârstă de doar 15 ani Adrian Lingurar, de trei ori argint la 105 kilograme şi de Adrian Antal, argint la categoria 56 de kilograme.
Alexandru Roşu s-a clasat de trei ori pe patru la 77 de kilograme, iar Sebastian Călugăreanu a contabilizat două locuri patru şi un loc şase la 69 de kilograme.
Cu excepţia lui Paul Pantea, pregătit de Adrian Crişan, ceilalţi halterofili sunt elevii tandemului Adi Jigău – Pavel Sebeşan.
„Sunt mulţumit de rezultate, zece medalii e un rezultat pe măsura aşteptărilor. Se putea şi mai bine, dar Călugăreanu a fost răcit, având o infecţie în gât. Dacă ar fi concurat în parametri normali ar fi cucerit şi el trei arginturi”, spune Adi Jigău.
Aradul a mai fost reprezentat la Naţionale de sportivi de la AMEFA şi LPS, fără însă a se consemna rezultate deosebite.
De acum, toată atenţia se îndreaptă spre marile competiţii ale anului, unde CSM Arad va fi reprezentat de Florin Vizitiu şi Teodor Bilegan. La începutul lunii septembrie sunt programate Europenele de juniori II, unde Vizitiu vizează la categoria 56 de kilograme trei medalii de aur, pentru ca la sfârşitul aceleiaşi luni să aibă loc întrecerea continentală a juniorilor, Bilegan numărându-se şi el printre pretendenţii la medalii.

Recomandările redacției