mailatDupă ce în prima etapă nu a mai apucat să joace, ca urmare a retragerii din campionat a celor din Tisa Nouă, Gloria a debutat astăzi în noul sezon al Ligii                         a IV-a. Poate pentru ultima oară pe arena din Micălaca (se pare că urmează mutarea la Vladimirescu), tramvaiştii au înfruntat trupa din Mailat, într-un meci aflat în ge­neral la discreţia gazdelor.
Ocazia lui Berari din debut anunţa un forcing al Gloriei, dar oaspeţii au jucat curajos în prima parte, iar Codrin Vidican, în minutul 17 şi Mateucă în minutul 33 au irosit două ocazii mari.
Pentru deschiderea scorului a fost nevoie de execuţia superbă a lui Gherghel, care cu un minut înainte de pauză a expediat mingea sub transversală, în urma unui şut de la 18 metri.
Elevii lui Leo Pinţa au fost mult mai activi în partea a doua, dar ocaziile mari au lipsit până în minutul 62, când Berari a scăpat singur dar a ratat de puţin ţinta.
Ocaziile se puteau răzbuna cu un sfert de oră înainte de final, dar Codrin Vidican l-a luat la ţintă pe Bujor, care a închis bine culoarul.
Ratarea meciului am consemnat-o în minutul 84, atunci când Blănaru a şutat, de la doar câţiva metri, milimetric pe lângă poartă, după o aşezare excelentă a lui Gherghel.
Peste două minute avea să fie stabilit şi scorul final, acelaşi omniprezent Gherghel centrând excelent pentru Eşanu, care nemarcat pe şase metri, a marcat cu un şut plasat la colţul lung.
Cu aspiraţii de promovare şi în acest sezon, Gloria se impune meritat cu 2-0, la capătul unui meci în care diferenţa a fost făcută de oamenii cheie, Gherghel şi Eşanu.
Gloria: Bujor – Topai, Manea, Blănaru (90 Bercu), Hulbăr – Vasinc, Gîlcă, Gherghel, Petra (58 Vereş) – Eşanu (89 Rechiţan), Berari (82 Urs). Antrenor: Leontin Pinţa
Mailat: Pricope – Bălă, Mut, Vidac, Drecin, Ungureanu (74 Birtaş), Mateucă, Alin Vidican (74 Pîrvulescu), Codrin Vidican, Răduţ (88 Chiş), Hetman. Antrenor: George Radu
Arbitri: Alin Deac – Gabriel Hărduţ, Zoltan Nagy. Observatori: Adrian Apătean, Adrian Lucaci.

Recomandările redacției