sterilizareO nouă secţie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă urmează să fie  inaugurată în curând. Este vorba de secţia de sterilizare, aflată la subsolul unităţii spitaliceşti, un proiect aprobat de Consiliul Judeţean Arad încă din toamna anului trecut. În total, punerea la punct a secţiei de sterilizare a costat peste 400.000 de lei. Investiţia a fost susţinută din bugetul propriu al Consi­liului Judeţean Arad.
Amenajarea secţiei de sterilizare a Spitalului Judeţean nu  presupun doar lucrări de renovare, reparaţii la hi­droi­zolaţie, instalaţii şi finisaje, ci şi achi­ziţionarea de dotări cu echipamente medicale specifice. În perioada dema­rării lucrărilor la această secţie s-au început şi lucrări de climatizare a cor­pului principal al clădirii, precum şi a clădirii policlinicii. De asemenea, lucrări de reabilitare s-au realizat şi la imobilul Centrului de Transfuzie Sanguină.
În luna iunie a anului au demarat lucrările de extindere a Unităţii de Primire Urgenţe (UPU), precum şi cele de construcţie a pavilionului administrativ al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă. Extinderea şi modernizarea UPU SMURD prespun reamenajarea corpului existent în suprafaţă de 615 de metri pătraţi, realizarea unei supraetajări de 215 de metri pătraţi și rea­lizarea unei extinderi de 230 de metri pătraţi. După extindere, unitatea va dispune de 33 de paturi, faţă de 18 paturi câte sunt disponibile în prezent. Datele oficiale arată că, anul trecut, la UPU a Spitalului Judeţean s-au înregistrat aproape 70.000 de primiri. Suma alocată de Consiliul Jude­ţean pentru această investiţie este de 2,7 milioane de lei.

Recomandările redacției