primar Musca strazi copii Olari PE 2 COLOANEva rog camera Olari PE VERTICALA va rogRecent, la Olari s-a mai încheiat o tranșă de… asfaltări, după cum ne spunea ieri Ștefan Muscă, primar aflat la al cincilea mandat în fruntea comunei Olari. „Mi-am propus să asfaltez toate străzile din sat și cred că în prima parte a anului viitor voi reuși. Proiectele le avem, să vedem cum vom sta cu finanțarea. Deocamdată am asfaltat peste 70% din străzi și oamenii sunt bucuroși, firește. Mulți bătrâni n-au crezut că vor ajunge vreodată să locuiască pe o stradă asfaltată. Acești 2 km au cuprins câteva străzi – printre care și zonele terminale ale străzii Primăriei – și au costat puțin peste 400.000 lei: o pătrime i-am primit de la Consiliul Județean și restul sunt din bugetul local. Mai rămâne să-i conving pe consătenii mei să «onorez»e și ei asfaltul – dar și pe cei de pe străzile care deocamdată sunt doar pietruite – prin a-și face ordine în fața caselor iar pe gospodine să le îndemn să planteze flori la primăvară; așa cum este în vestul Europei. Tot anul viitor vom asfalta și mica centură ocolitoare ce duce spre silozuri“ – ne spunea edilul.
De lucru este…
Chiar dacă este vară și este vreme concediilor, sunt și lucrări care trebuie finalizate cum este igienizarea școlilor, aprovizionarea cu lemne, finalizare unor demersuri pentru unele investiții ș.a. „Ca în fiecare an, acum în vacanță se face igienizarea școlilor și se finalizează aprovizionarea cu lemne. La noi toate școlile și grădinițele – atât din Olari cât și din Sintea Mică – au încălzire centrală pe combustibil solid. A costat ceva la vremea respectivă dar a meritat: se face economie la lemne, este curată, comodă și sigură. Cât privește igienizarea: noi finanțăm toate materialele necesare și – spre cinstea lor, o parte din cadrele didactice, în frunte cu directorul, precum și îngrijitoarele asigură regia. La curățenia finală vor ajuta și localnicii cu ajutor social. Am o speranță că vom reuși totuși anul acesta și să zugrăvim exteriorul; depinde de cum vom sta cu banii“ ne mărturisea edilul.
O investiție în securitate
Vorbind despre investiții, Ștefan Muscă ne-a spus că pe lângă câteva investiții care vor aduce noi locuri de muncă, are și o alte surpriză. „Se știe că la noi majoritatea agricultorilor au pământurile în Combinatul Agroindustrial, deci nu sunt pro­bleme; avem o investiție cu fonduri europene în Fabrica de peleți – cu 15 noi locuri de muncă; mai avem o concesionare de 10 ha pentru un parc fotovoltaic a unui investitor spaniol care va mai aduce alte 10 noi locuri de muncă; încă 6 ha concesionate pentru investiție în realizarea de biogaz din porumb – plus numeroși investitori mici; deci viața economică este activă. Așa că am hotărât să investim puțin și în… securitate. Asta deoarece s-au înregistrat și unele evenimente – e drept, mărunte – dar neplăcute de dispariții de produse agricole. În maxim o lună vom monta șase camere de supraveghere video în Olari: una în fața Primăriei – deja montată, două în centru și celelate în diverse zone din centrul de comună. Investiția costă circa 60.000 roni dar – din experința pozitivă a altora – noi credem că merită“ a încheiat enumerarea primul edil din Olari.

Recomandările redacției