tauceanuFamilia alb-roșie se reunește astăzi după-amiază să-și onoreze doi dintre oamenii care au scris istorie – Iosif Lereter și Ioan Tăuceanu. Amândoi au împlinit recent 80 de ani și vor fi în mij­locul utiștilor în Sala „Ferdinand” de la Palatul Administrativ.
Lereter, care-l făcea pe Coco Dumitrescu să-și întoarcă întrebarea „Ce-i aici, cimitirul elefanților?”, în momentul în care l-a primit în echipă, la regretul „Dacă aș mai avea un Lereter, n-aș mai avea probleme” pe când fotbalistul se retrăgea, la 39 de ani, a fost în iunie la Arad. Utiștii l-au primit atunci cu căldura și respectul impuse de impactul cu un fotbalist enorm, care a însemnat enorm pentru Bătrâna Doamnă.
„Puiu” Tăuceanu a avut marea bucurie de a juca în aceeași echipă cu unicul Petschovsky, readus la UTA de Cibi Braun pe când avea 38 de ani, deși se retrăsese.
„O lună a insistat să revină, ca să facă echipă tânără în jurul lui. Datorită lui am rămas la Arad. Cu el în echipă, toţi ne ştiau de frică”, rememora Tăuceanu într-una din savuroasele-i povești din vremurile de aur.
Întâlnirea celor doi cu utiștii, la care sunt așteptați cât mai mulți arădeni, are loc la ora 18,00. La reuniune și-au anunțat prezența alți trei utiști de marcă – Emil Floruț, Ion Pîrcălab și Ioan Igna.
Mâine, la aceeași oră, pe arena Francisc Neuman, UTA Old Boys întâlnește o selecționată compusă din vechii jucători ai lui Poli Timișoara, Corvinul Hunedoara și FC Bihor, convocată în locul Craiovei Maximă, nevoită să treacă prin drama despărțirii de Costică Ștefănescu…

Recomandările redacției