martiansupVăzând că manevra cu cele două contabile ce ar fi trebuit să câștige timp cu demararea unui așa-zis audit la UTA, Adrian Marțian a decis să vină personal în orașul nostru. Ieri, Adrian Marțian s-a întâlnit cu Giovanni Catanzariti la hotelul acestuia, italianul având, însă, doleanțe punctuale în ceea ce-l privește. „Știu că suporterii nu prea mai cred în Marțian, dar eu am avut  obligația să discut cu el și să văd dacă măcar acum, în ceasul al 12-lea, mai are intenția să finanțeze din nou clubul. În primul rând, el trebuie să rezolve datoria la Stat, altfel nu voi putea să-i cedez dreptul de administrare, condiție           esențială în calea preluării totale a UTA-ei. Apoi, mai e nevoie și de alte zeci sau sute de mii de euro pentru a se achita și alte datorii și a face rapid un lot bun pentru Liga a II-a. Fără acești bani pe care trebuie să-i plătească astăzi, mâine, domnul Marțian nu mă va convinge să renunț la ideea insolvenței. La telefon, îmi tot spunea că toate se vor rezolva, că vor fi bani și jucători, dar vremea promisiunilor a cam trecut”, ne-a mărturisit Catanzariti.
În toiul discuțiilor, aproximativ zece fani  din peluză au făcut o vizită ino­pinantă menită să limpezească poziția lui Marțian. Dejeanul a trebuit să răspundă „tiradei” suporterilor, care nu mai acceptă să fie duși cu preșul când în joc se află echipa lor de suflet. Încă odată, prietenul lui Mutu s-a întrecut în cotraziceri. Când dorea să continue cu Catanzariti, când singur, când preia clubul vineri, când săptămâna viitoare, când are bani, când nu prea are, când mută echipa la Dej, când o ține la Arad, așa că după două ore de discuții cu fanii nu s-a ajuns la o concluzie clară. Nouă Marțian ne-a declarat că: „Mâine (astăzi) mă duc cu Giovanni la Finanțe, eșalonez datoria și preiau clubul. Apoi achit o parte din restan­țele către angajați, jucători și restul și fac echipă. Anul acesta nu vom trage la promovare, dar vom avea echipă bună. Nu știu de ce se tot vorbește de insolvență la UTA atâta timp cât eu sunt la Arad și am puterea să rezolv toate problemele”.
Cert este că Marțian le-a mărturisit lui Catanzariti și suporterilor că dorește să garanteze la Stat, în contul datoriei de 230 de mii de euro, cu… cinci CIV-uri (carte de identitate) de autovehicule de marcă: Mercedes, Ferrari sau Aston Martin. Președintele „Bătrânei Doamne” a acceptat să facă drumul la Finanțe alături de partenerul său, dar și de un reprezentant al Suporter Club UTA, pentru a se convinge dacă garanția va fi sau nu acceptată. În cazul unui răspuns pozitiv, Adrian Marțian are șanse mari să devină patron cu acte în regulă în Calea Aurel Vlaicu, deși suporterii vor dori să se asigure că omul de afaceri știe ce vrea și mai ales are potența financiară să conducă gruparea emblemă a orașului.
În paralel, se lucrează și la dosarul de insolvență. Catanzariti a fost convins că nu mai poate pierde timpul în acest punct al sezonului și, ori îi dă clubul lui Marțian, ori alege insolvența, agreată în cele din urmă și de omul de afaceri Marius Țucudean și Clubul Atletico. Dacă vineri nu se întâmplă nimic concret la nivel de conducere, cu siguranță începutul săptămânii viitoare va aduce mult așteptatele clarificări. Într-un sens sau altul.

Recomandările redacției