sebisLa mijlocul verii, se părea că Național Sebiș nu se va înscrie printre formațiile cu pretenții în seria a 5-a a Ligii a III-a, însă lucrurile s-au schimbat total în ultimele săptămâni. Pe malul Crișului Alb au ajuns destui fotbaliști ce ar putea juca liniștit în eșalonul secund, iar obiectivul echipei a devenit promovarea.
Pentru „alb-albaștri”, primele puncte în această stagiune se pun în joc diseară, la Cluj. Sănătatea, poate cel mai romantic team din serie, vrea să le pună o pună piedică sebișenilor, care simt presiunea obiectivului încă din start. „Mi-aș dori ca jucătorii mei să aibă plăcerea de a juca fotbal a clujenilor. Fiindcă sunt deja prieteni, au și experiență la acet nivel, iar obiective de clasament nu există neapărat, cei de la Sănătatea pot pune probleme oricui. Dar, sper ca valoarea jucătorilor noștri, dar și pregătirea bună făcută în această vară, să ne asigure victoria. De vineri, de la ora 18, orice punct e crucial pentru Sebiș”, a precizat Mihai Petcuț.
Antrenorul crede că în acest sezon cheia este în mâna fotbaliștilor. Atâta timp cât conducerea clubului oferă toate condițiile de performanță, principala responsabilitate o are vestiarul.
„În fiecare vară a existat entuziasm și pretenții la Sebiș, dar acum, mai mult ca niciodată, acestea sunt justificate. Le-am explicat foarte clar fotbaliștilor, mai ales celor care și-au căutat până în ultimul moment o echipă în Liga a III-a, că au șansa să meargă pe propriile forțe acolo de la anul. Adică au condiții de salarizare, premiere, cazare și restul propice performanței, numai că trebuie să facă unele sacrificii pentru a îndeplini un obiectiv atât de important ca promovarea. Valoare au, de asta sunt sigur, mai trebuie să înțeleagă că trebuie să aibă atitudinea corectă la pregătire și meciuri”, a explicat Petcuț.
Sebișul a pleacat la Cluj în formulă completă. „Chiar dacă nu toți jucătorii sunt sută la sută apți, s-a decis ca toți să facă deplasarea”, a specificat tehnicianul Naționalului, care, probabil, nu va conta pe Ban, revenit de puțin timp la antrenamente după o accidentare. Primul unsprezece al sebișenilor ar putea astfel: Șoltesz – Mînecan, Morariu, Albert, Neacșu – Dobricean, Coțan, Bozian, Beuran – Blănaru, Miron.
Brigadă: Adrian Șuta – Radu Despa, Vasile Tarba (Maramureș) – Mircea Dărăban (Sibiu), Mircea Sîrbu (Hunedoara)

Recomandările redacției