feiesMai sunt trei zile până la unul din momentele așteptate ale turului Ligii a III-a. Programarea a făcut ca două din echipele arădene, Național Sebiș și Șoimii Pâncota, să fie față în față încă din etapa a doua. Trupa de pe malul Crișului Alb e gazdă pentru pâncotani, a căror „casă” temporară e tot Sebișul și etapa viitoare, din cauza suspendării.
Gheorghe Feieș, primarul Sebișului și președintele de onoare al Naționalului, spune că nu e momentul pentru orgolii  inutile. „N-am făcut niciun fel de pregătire specială pentru acest meci, îl considerăm unul normal. Unele orgolii ieșite din comun înseamnă și prostie, nu vom proceda ca și unele echipe care, în confruntările anterioare, ne abordau de parcă era sfârșitul lumii. Un club serios și o conducere serioasă trebuie să dea dovadă de echilibru, să gândească și de moment, dar mai cu seamă în perspectivă. Eu zic că acest meci trebuie să dea, până la urmă, un plus de spectacol fotbalistic pentru iubitorii acestui sport din județul Arad”, apreciază principalul vector al fotbalului din Sebiș.
„Nu ne-am pregătit special pentru acest meci, în schimb ne-am pregătit special pentru acest campionat, prin consolidarea lotului, a corpului tehnic și dezvoltarea bazei materiale. În rest, ne dorim victoria, în condiții de fair-play”, a adăugat Feieş, mulțumit de începutul în forță al trupei sale, 3-0 pe terenul Sănătății Cluj: „La Sănătatea puține echipe vor câștiga. Sunt bine consolidați. Faptul că am câștigat înseamnă că avem, cât de cât, un lot valoros și jucători cu adevărat profesioniști”.
„Mister”, pentru tot campionatul
Instalarea lui Ionuț Popa în funcţia de director tehnic înaintea meciului cu Pâncota ar fi putut fi percepută şi ca o lovitură psihologică pentru confruntarea cu amicii şi rivalii, în acelaşi timp, de la Pâncota. Nu e cazul ca lucrurile să fie privite așa, asi­gură Feieș: „Ionuț Popa e pentru întregul campionat, nu pentru meciul cu Pâncota. Azi a început activitatea, a fost la antrenament, a avut o ședință și cu conducerea, s-au discutat toate aspectele care trebuie să aducă plusul de performanță!”.
Cu obiectivul declarat de a promova, edilul Sebișului poate fi încrezător în îndeplinirea dorinței pe care n-a ascuns-o niciodată și a mărturisit-o încă de la accederea în liga a treia.
„Avem un vis mai vechi, am dori, dacă se poate, liga a doua. Cheltuielile sunt cam aceleași și, în mod normal, orice echipă ar dori să-și dorească performanțe mai bune. Noi dorim, pentru că suntem la 100 de kilometri de Arad, să dezvoltăm un centru sportiv, unul economic suntem, pentru a aduce un plus de bucurie în sufletul oamenilor și să dăm mai multă viață acestei zone din județul Arad. Avem Național în liga a treia, Naţional II în Liga a V-a cu rezultate foarte bune, și încă trei echipe de copii și juniori. Asta pe lângă celelalte discipline sportive – oină, unde am ocupat locul 4 pe țară la Campionatul Național, plus echipa de handbal băieți, cu un titlu de vicecampioană națională și cu finala pe țară jucată în fiecare an. În Sebiș sunt încurajate mai multe discpline sportive. E adevărat că fotbalul are loc mai special, ca și în țară, și lume”, a mărturisit Gheorghe Feieș.
„Le mulțumesc celor care sunt alături de echipa noastră, avem susținători, sponsori, simpatizanți în întreg județul. Chiar și unde mergem în deplasare, eu merg la toate meciurile împreună cu viceprimarul și un grup de suporteri, peste tot ne întâmpină câte un grup de simpatizanți. Le mulțumesc tuturor și le urez pe această cale multă sănătate și satisfacții alături de noi”, a conchis Feieș.

Recomandările redacției