marcuNici bine nu și-a încropit UTA o echipă că a și disputat ultimul amical înainte de debutul în partidele pe puncte. Adversarul „alb-roșiilor” pe arena „Francisc Neuman” a fost divizionara a patra, Voința Mailat, echipă antrenată de un fost „textilist”, Radu George. Deși încă se află în căutări pentru o formulă de joc, dar și a unui lot cât mai ridicat valoric, Eugen Trică și-a putut da seama de nivelul la care se află elevii săi înainte de deplasarea de la Oradea.
Cel puțin în prima parte, atâta timp în iarbă s-au aflat cei mai mulți fotbaliști cu pretenții de titulari, UTA s-a mișcat destul de bine și și-a creat destule faze de poartă. „Textiliștii” au avut o dublă ocazie în minutul 5. Sălăjan a reluat cu capul din 5 metri, iar Monac a șutat și el din 7 metri, dar de fiecare dată Oneț s-a opus deschiderii scorului. Totuși, tabela a fost modificată de Marcu, după o lovitură liberă executată impecabil de acesta pe colțul scurt, de la 25 de metri: 1-0. S-a făcut 2-0 în minutul 20. Firțulescu a centrat de pe dreapta, Bîrză a reluat din semi-foarfecă, Oneț a respins, Sălăjan a urmărit și a trimis simplu cu călcâiiul în plasă. Firțulescu a driblat tot pe partea dreaptă, dar centrarea perfectă cu stângul a fost reluată prea slab de Monac pentru a-l învinge pe Oneț.  Sălăjan a mai ratat o mare ocazie, reluând din nou cu capul din gura porții în Oneț. Monac a tras inexpli­cabil pe lângă din poziție centrală după deschiderea ideală a lui Sălăjan. Monac a mai tras odată slab de la marginea careului, așa că scorul pauzei a fost 2-0.
Utiștii nu au fost prea convingători în debutul părții secunde, dar cu toate astea au modificat tabela în minutul  58. A făcut-o Tecsi cu un șut plasat din mijlocul careului după o centrare de pe stânga. S-a făcut 4-0 după un contraatac de ma­nual. Popescu a pasat în gaură pentru Surugiu, acesta a scăpat singur și l-a executat pe Pricope cu un șut la colțul scurt. Oaspeții au replicat și ei imediat și reluarea lui Mărușter din unghi a fost introdusă în plasă, la colțul scurt, de Ovidiu Ghilea. S-a făcut 5-1 în minutul 73. Robert Dumitru și-a făcut o minge la marginea careului a șutat la vinclu și Pricope nu a putut decât să atingă ușor balonul ce s-a dus la vinclu. Surugiu a cules aplauze în tribune după ce a tras cu sete de la 27 de metri și doar bara l-a salvat pe Pricope de primirea unui noui gol. S-a încheiat 5-1 pentru „textiliști”, după un meci cu destule ocazii
Formații:
UTA (prima repriză): Oberhauser (30 Horvath)– Marcu, Ardelean, Țabără, G. Neagu – Firțulescu, Medina, Moreno, Monac – Bîrză, Sălăjan
UTA (repriza a doua): Horvath (65 Ignat)- Oltean, O. Ghilea, Gornic, Domșa – Roman (75 Raț), Popescu, Zaluschi (68 Șule), Dumitru – Surugiu, Tecsi (65 Santiago)
Mailat: Oneț – Pîrvulescu, Vidac, Drecin, Hettman – Muț, Ivănescu, Grheolea, Chiș, Marica – Mateucă, Vidican. Au mai jucat: Pricope – Mărușter, Răduț, Ungureanu, Trandu.
Arbitri: Dorinel Herțeg – Paul Ardelean, Adrian Costea

Recomandările redacției