Coaliţia PD-L-UDMR- PPDD de la nivelul Primăriei Arad are toate şansele să se destrame în săptămânile viitoare. Şi nu pentru că lucrurile n-ar merge ca unse, ci fiindcă la mijloc e un conflict tot mai aprins din PD-L, iar Gheorghe Falcă încearcă prin această mişcare să-i dea o lovitură mortală colegului Nicolae Ioţcu.
Cum în CLM democrat-liberalii au nevoie doar de UDMR pentru a face majoritatea, Gogu Maxilar se pregăteşte să-i scoată din combinaţie pe cei de la PPDD, în speranţa că aceştia se vor răzbuna pe pedeliştii de la judeţ, unde PD-L are nevoie şi de UDMR, dar şi de PPDD pentru a realiza o majoritate. Cum ar veni, dându-i afară pe cei de la PPDD din coaliţia municipală, Falcă speră că va destabiliza coaliţia de la nivelul CJA. Cum se întâmplă de obicei, în acest război vor fi şi victime colaterale, iar cel mai mult va avea de suferit viceprimarul Cătălin Ţiţirigă, căruia Falcă îi pregăteşte debarcarea, în locul acestuia urmând a fi instalată o apropiată a primarului. În plus, Gogu Maxilar nu e prea mulţumit de activitatea colegului Ţiţirigă, din câte a aflat şopârla noastră, pentru că viceprimarul nu semnează tot ce i se pune în faţă, cum ar dori unii să facă, adică nu-şi asumă afacerile altora. Încă un motiv ca Ţiţirigă să fie îndepărtat din Primăria Arad, iar în loc să fie adusă o persoană ascultătoare şi care, pe deasupra, să ştie să facă şi afaceri, aşa cum îi stă bine unui viceprimar descurcăreţ.
Acţiunea Gogului, deşi ar putea surprinde pe cineva, vine în contextul agresivităţii cu care luptă în ultimele săptămâni pentru puterea din PD-L, agresivitate care îi aduce tot mai puţine voturi pe zi ce trece. Prin scoaterea PPDD-ului din joc, Maxilar speră să-l sperie pe preşedintele CJA, Nicolae Ioţcu, iar astfel acesta să se retragă din cursa pentru şefia PD-L Arad, fiindcă Falcă nu vrea să aibă contracandidat, de frică să nu sufere o înfrângere usturătoare, aşa cum se preconizează. În plus, Falcă speră ca Ioţcu să se sperie atât de tare, încât să-i cedeze Compania de Apă, spitalele şi deşeurile, adică trei surse de muls pentru clientela de la municipiu.

Recomandările redacției