birzabihLa ceea ce (nu) s-a întâmplat în această vară în curtea „Bătrânei Doamne”, faptul că echipa arădeană e programată în prima rundă a eșalonului e secund e deja o mare realizare. „Alb-roșii” merg în „fieful” lui FC Bihor, unde îi așteaptă o formație ce și-a unit forțele cu Luceafărul și are sprijinul necondiționat al autorităților locale. „Roș-albaștrii” și-au văzut cuminți de pregătirea estivală, au avut rezultate destul de bune în amicale, așa că e inutil să mai spunem că pleacă cu prima șansă în fața UTA-ei.
Chiar dacă au renunțat la fotbaliștii controlați de Marius Vizer, bihorenii formează un lot destul de valoros, închegat de antrenorul de vreme rea, Gheorghe Ghiț. La Bihor a revenit și fostul utist, Dorin Mihuț, care va fi din nou coleg cu Mădălin Smaranda, portarul renegat de Adrian Falub în iarnă. „Le-am spus băieţilor că trebuie să abordăm meciul cu maximă concentrare. De obicei, echipele care se reunesc pe ultima sută de metri vin cu mult entuziasm. Chiar dacă UTA a avut foarte multe frământări, sunt convins că va veni la Oradea să câştige. Pentru noi e important să obţinem cele trei puncte, aştept ca această nouă echipă a FC Bihor să facă jocuri bune, să avem un parcurs cât mai bun în campionat. De asemenea, ne dorim ca publicul să vină într-un număr cât mai mare la meciurile noastre şi împreună să obţinem victoriile dorite”, a afirmat antrenorul orădenilor, care nu are absențe pentru disputa cu formația de pe Mureș.
Utiștii s-au grupat doar în ultima săptămână și încă nu formează o echipă în adevăratul sens al cuvântului. Probabil, jucătorii nici nu s-au acomodat cu stilul noului antrenor, dar marea problemă e pregătirea fizică precară. Eugen Trică recunoaște că elevii săi pot duce la un nivel bun în jur de 60-65 de minute și cu toate astea are mare încredere în ei.
„Nu mă interesează adversarul. Mă interesează doar cum evoluează echipa pe care o antrenez. Meciuri la care ajungem la 60-65 din potențial se câştigă cu ambiţie, cu inima. Aici e totul”, a precizat tânărul tehnician al „textiliștilor”.
Confruntarea dintre FC Bihor și UTA, altădată un adevărat derby zonal pe scena primului eșalon sau măcar având implicații în zona promovării, se va disputa într-un semianonimat sâmbătă, la ora 11. Nicio televiziune nu a fost curioasă de această dispută și, probabil, nici suporterii arădeni nu vor face deplasarea pe Crișul Repede.
Formații probabile:
FC Bihor: Smaranda – Mihuţ, Fl. Lazăr, Ţoca, A. Achim – M. Popa, Sfârlea, Ov. Bic – S. Ianc, R. Lukacs, Fl. Pop.
UTA: Oberhauser – Zanardini, Ardelean, Țabără, G. Neagu – Marcu, Zaluschi, Popescu, Firțulescu – Monac, Bîrză.

Recomandările redacției