Primarul comunei Grăniceri, liberalul Claudiu Bătrânuţ, şi-a prezentat într-o conferinţă de presă bilanţul primului an scurs din actualul mandat, unul din care reiese că principala precupare a admi­nistraţiei pe care o conduce a fost dezvoltarea infrastructurii, modernizarea loca­lităţii şi asigurarea unor condiţii optime de trai pentru populaţie. Astfel, primarul a anunţat că, la capitolul drumuri, în decursul anului 2013 a fost întocmit proiectul tehnic şi organizată licitaţia publică la obiectivul ,,Amenajare străzi în localităţile Grăniceri şi Şiclău”, în lungime de 9.88 km, un proiect multianual cu implementare pe 36 luni (3 ani) şi finanţare de la bugetul local. De asemenea, în această perioadă se asfaltează o porţiune de 2.229 metri de drum în localitatea Grăniceri, în valoare de 760.000 de lei, şi s-a pietruit o suprafaţă de 1.570 m de drum în localitatea Şiclău, urmând ca în anul 2014 să fie asfaltat şi tronsonul de drum respectiv. În primăvara acestui an au fost finalizate şi lucrările la extinde­rea reţelelor de apă cu 4.2 km în cele două localităţi, în valoare de 150.000 de lei.
Tot în perioada scursă de la ultimele alegeri locale, s-au finalizat lucrările de construcţie a unei capele în localitatea Şiclău, în valoare de 219.000 de lei. În ceea ce priveşte trotuarele, acestea sunt în curs de execuţie, valoarea lucrărilor fiind de 60.000 de lei.
De asemenea, a fost implementat un proiect cu finanţare europeană în valoare de 155.000 de lei, prin care s-au achiziţionat utilaje pentru gospodărirea comunală (remorcă agricolă, tocă­toare resturi vegetale, lamă deszăpezire, tractoraş de tuns iarbă, motofierăstrău şi motocoasă. În plus, se află în curs de des­faşurare licitaţia publică pentru implemen­tarea proiectului ,,Canalizare mena­jeră şi statie de epurare în comuna Grăniceri”. „Am încercat, atât cât a permis bugetul, să mergem pe o dezvoltare echi­librată în comună, adică să facem câte ceva în cât mai multe domenii. Sperăm ca, în continuare, să realizam ceea ce ne am propus pentru locuitori şi pentru creşterea calităţii vieţii acestora. În acest sens, am depus la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice o cerere de finanţare pentru «Canalizare menajera și sta­ție de epurare în comuna Graniceri»”, a declarat primarul Claudiu Bătrânuţ.

Recomandările redacției