tabarabihȚinând cont de faptul că au strâns rândurile cu doar 7 zile înaintea primului meci oficial al sezonului, arădenii păreau victime sigure la Oradea. Echipa lui Gheorghe Ghiț și-a făcut temele pentru noua stagiune în cel mai profesionist fel cu putință, unindu-și forțele cu Luceafărul și efectuând pregătirea ca la carte, de la A la Z. Însă, pe teren lucrurile au stat altfel, impresia generală fiind că cele două formații au schimbat tricourile între ele. UTA a părut echipa mai legată, mai bine pregătită chiar și fizic, dovadă că a rezistat și a pus chiar și probleme în atac cu un om în minus. Cu trei minute înainte de pauză, Marcu a luat drumul vestiarelor după două faulturi de joc, însă asta nu i-a împiedicat pe „alb-roșii” să caute victoria pe contraatac și nu au fost departe s-o obțină dacă golul lui Apostu, din minutul 90, nu ar fi fost eronat pe motiv de  offside. Așa s-a ajuns la faza din minutul 93, când defensiva utistă, în frunte cu portarul Oberhauser, a clacat și punctele au rămas pe Crișul Repede.
Trică a optat pentru un prim „unsprezece” pe care l-a exersat doar la antrenamente după sistemul 4-2-3-1, cu Roman și Oltean fundași laterali, Marcu „închizător” și trei mijlocași ofensivi rapizi în spatele singurului vârf, Sălăjan. Gazdele au evoluat într-un 4-3-3, cu ex-utistul  Smaranda între buturi și un trident ofensiv cu R. Lukacs atacant de careu.
Combatantele s-au tatonat în primele 20 de minute, fără a-și face rău uneia alteia. Arădenii s-au apărat bine la 35-40 de metri de propriile buturi, iar atunci când a mai apărut câte o fisură portarul Oberhauser a fost pe fază. Însă, la primul contraatac al gazdelor tabela s-a modificat. UTA a executat un corner, mingea a fost respinsă, Lukacs a scăpat pe dreapta, a centrat perfect în careu, iar micuțul Sfârlea a marcat cu capul: 1-0 (min. 21). Arădenii au replicat imediat prin șutul lui Firțulescu, dar mingea șutată de acesta de la 14 metri a trecut peste transversală. La cealaltă poartă, Lukacs l-a lobat pe Oberhauser din poziție centrală, dar balonul s-a dus peste poartă. După o jumătate de oră, „textiliștii” și-au arătat cu adevărat colții și au repetat pentru gol. Firțulescu a centrat de pe dreapta, iar Sălăjan l-a întins serios pe Smaranda cu o lovitură de cap. În minutul 37, faza s-a repetat la indigo, numai că de data aceasta Alex Sălăjan l-a învins pe fostul goal-keeper al „textiliștilor”: 1-1. În plină perioadă de revenire a arădenilor, arbitrul Feșnic s-a străduit să pună – oarecum – lucrurile în ordine. I-a arătat foarte ușor al doilea „galben” lui Alin Marcu și UTA rămânea în zece. Imediat a venit și pauza, prilej pentru Eugen Trică să reconfigureze puțin lucrurile.
Și a reușit de minune, fiindcă în primele 20 de minute ale reprizei secunde bihorenii nu au apărut periculos în careul advers. De abia în minutul 66, Sfârlea a centrat bine în careu și Lazăr a șters balonul cu capul, dându-i ceva emoții lui Oberhauser. Apoi, nou intrații Achim și Hadăr s-au aflat în centrul unei acțiuni interesante, doar că centrarea primului nu a fost ajunsă de solidul vârf al orădenilor. Aceștia au continuat să fie periculoși la fazele fixe, executate bine de Sebi Sfârlea. La una dintre ele, Hadăr a trimis prea slab cu capul pentru a marca. Nimic nu anticipa finalul electrizant de meci. În chiar ultimul minut de joc, Surugiu a scăpat pe dreapta, i-a oferit o pasă ideală lui Apostu, care a marcat, însă s-a semnalizat offside. Scăpați basma curată, orădenii au căutat să dea lovitura în prelungiri și eforturile le-au fost răsplătite în minutul 90+3. Același Sfârlea a centrat în careu, Oberhauser a ieșit greșit dintre buturi, iar Lupu, urcat în atac, a trimis cu capul în plasă. A fost ultima fază a unui meci pe care arădenii nu meritau să-l piardă.
Formații:
FC Bihor: Smaranda – Letan, Fl. Lazăr, Ţoca, Lupu – M. Popa, Sfârlea, Ov. Bic (78 Haș) – S. Ianc, R. Lukacs (57 Hadăr), O. Popa (46 Achim).
UTA: Oberhauser – M. Roman, Țabără, G. Neagu, Oltean – Marcu, Popescu – Firțulescu (83 Surugiu), Bîrză (87 Bîrză), Monac – Sălăjan (71 Apostu).
Arbitri: Horațiu Feșnic – Alexandru Cerei și Gero Szabo – Mihai Spinu (toți din Cluj-Napoca).
Cartonașe galbene: M. Popa – min. 74 / Marcu – min. 30 și 42, Oltean – min. 52, Popescu – min. 87, Țabără – min. 90+3
Cartonaș roșu: Marcu – min. 42
Observatori FRF: Ioan Onicaș și Dan Costin (ambii din Zalău)

Recomandările redacției