evaziunePoliţiştii arădeni efectuează zilnic controale şi verificări la societăţile economice cu profil de panificaţie, pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale în domeniul panificaţiei. În urma controalelor s-au înregistrat opt infracţiuni de evaziune fiscală.
Activităţile desfăşurate de către poliţişti se axează pe legalitatea înregis­trării în contabilitatea societăţilor co­merciale a tuturor operaţiunilor contabile efectuate, respectiv achiziţii de materie primă (făină, drojdie, amelioratori etc.), dar şi pe comercializarea produselor de panificaţie către consumatori. „Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare Fraude au controlat un număr de 44 de agenţi economici şi au constatat opt infracţiuni de evaziune fiscală”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, Camelia Tuduce.
De asemenea, în urma neregulilor constatate au fost aplicate 16 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 113.000 de lei. Au fost confiscate aproximativ 600 de pâini şi 200 kilograme de făină de grâu, în valoare totală de 2000 de lei. La acţiunea ce se desfăşoară pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale în domeniul panificaţiei participă inspectori din cadrul Autorităţii pentru Protecţia Consumatorului, precum şi din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă.
(C.G.)

Recomandările redacției