evaziuneÎn cadrul controalelor pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale în domeniul panificaţiei, poliţiştii arădeni au aplicat amenzi contravenţionale în va­loare de aproximativ 200.000 de lei. În urma acţiunii poliţiştilor, 25 de persoane sunt cercetate pentru evaziune fiscală.
Din dispoziţia şefului Poliţiei Române, chestor-şef Petre Tobă, la data de 1 septembrie, au fost demarate, în toată ţara, controale pentru combaterea evaziunii în domeniul panificaţiei, fiind efectuate controale de la producători până la cei care vând produsul finit către populaţie, fiind vizate inclusiv zonele în care se exportă cereale.
Astfel, în perioada 1 – 6 septembrie, poliţiştii arădeni au efectuat zilnic, controale şi verificări la societăţile economice cu profil de panificaţie, pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale în domeniul panificaţiei. „Au fost efectuate 460 de controale pentru verificarea legali­tăţii înregistrării în contabilitatea so­cietă­ţilor comerciale a tuturor operaţi­- unilor contabile efectuate, respectiv achi­ziţii de materie primă (făină, drojdie, amelioratori etc.), dar şi pe comercializarea produselor de panificaţie către consumatori”, a declarat purtătorul de cuvânt a Inspectoratului de Poliţie Jude­ţean Arad, Camelia Tuduce. În săptămâna care a trecut, poliţiştii au aplicat 262 de amenzi contravenţionale şi au constatat opt infracţiuni de evaziune fiscală, în care sunt cercetate 25 de persoane. Valoarea sancţiunilor aplicate de către poliţişti, în urma neregulilor constatate, este de aproximativ 200.000 de lei.             (C.G.)

Recomandările redacției