abrudanCălin Abrudan, primarul liberal al Ineului, şi-a prezentat bilanţul după primul an petrecut în postura de edil şef al oraşului de pe valea Crişului Alb. Acesta a pus accentul pe dezvoltarea infrastructurii, prin lucrări de asfaltare, pietruiri, canalizare şi electrificare etc., dar nu a neglijat nici alte domenii, preocupându-se de şcoli, locuinţe pentru tineri, cimitire, sport sau curăţenie.   Alte lucrări sunt în curs de execuţie, astfel încât există toate premisele ca oraşul Ineu să devină cel mai modern din judeţul Arad. „Am încercat, în limita bugetului, bineînţeles, să facem cât mai multe lucruri bune în oraş, în cât mai multe domenii, iar rezultatele se văd deja. Oamenii nu ne-au ales să spunem că nu se poate, că nu sunt bani şi aşa mai departe, ci ne-au ales să facem treabă. Şi mă bucur că, împreună cu echipa mea, am reuşit să facem lucruri bune pentru oraş şi cetăţeni. Vom continua în acest ritm, pentru că mai avem multe de făcut pentru ca Ineul să devină aşa cum ni-l dorim toţi: un oraş modern, european”, a declarat Călin Abrudan.
Dincolo de plusurile menţionate de către edil, acesta a ţinut să critice Guvernul USL, pe care îl acuză de incompetenţă. Concret, Călin Abrudan spune că Primăria Ineu are de primit de la o companie multinaţională (Delphi) nu mai puţin de 25 de miliarde de lei vechi, reprezentând cotele din salarii. Ei bine, aceşti bani pot fi viraţi în conturile administraţiei locale doar după ce Ministerul de Finanţe va face un control de fond la compania Delphi. „Am fost la Bucureşti şi am luat legătura cu factorii de decizie în această chesti­une. Mi s-a spus că sunt doar zece angajaţi la nivel naţional care trebuie să se ocupe de două mii de companii mari. Aproximativ 40% din sume trebuie să se întoarcă la administrația locală a localității în care firma are punctul de lucru sau sediul social. În cazul de față, 40% înseamnă aproximativ 2,5 sau trei milioane de lei (25 – 30 de miliarde de lei vechi), firma Delphi având o medie de peste 4.500 de angajați. Ceea ce se întâmplă mi se pare a fi o dovadă că actualul Guvern este incapabil”, a tunat Abrudan la adresa actualului Executiv.
Totodată, primarul liberal a declarat că dacă situaţia nu se va rezolva, că așa cum în vara anului trecut le-a promis oamenilor că va asfalta două străzi pe an dacă se prezintă la vot pentru demiterea preşedintelui Băsescu, tot așa, la alegerile europarlamentare, le va promite cetățenilor că va asfalta alte două străzi, dar de data aceasta celor care nu se vor prezenta la vot. „Dacă va fi cazul şi situaţia nu se va rezolva cât mai repede, vom boicota alegerile europarlamentare. În urmă cu un an de zile am trimis cetățenilor o scrisoare deschisă, care a fost foarte discutată, în care le-am spus că dacă vin la vot o să le asfaltez două străzi în fiecare an. Acum vă spun că voi recurge la aceeași procedură pentru alegerile europarlamentare, dar invers, dacă nu ne dau banii, o să le spun cetățenilor să nu se prezinte la vot”, mai spune Călin Abrudan.

Recomandările redacției