podChiar dacă podul peste Mureş, între Pecica şi Sânpetru German se apropie de finalizare, în zonă mai sunt necesare lucrări hidrotehnice. Ministerul Mediului a cerut administraţiei judeţene să amenajeze albia, diguri şi rampe de protecţie pe malul drept, în spre Pecica. Lucrările ar urma să coste peste 7,3 milioane de lei.

Consiliul Judeţean a aprobat în şedinţa extraordinară de la finalul săptămânii, lucrări suplimentare de amenajare a albiei, a rampelor şi de protecţia digului, în zona podului peste râul Mureş, pe Drumul Judeţean 709 E, pe malul drept în spre Pecica. Pentru că aceste lucrări costă destul de mult, unii dintre aleşii judeţului au făcut comentarii în cadrul şedinţei. „Vrem să ne fie prezentate mai multe informaţii vizavi de aceste lucrări suplimentare. Cred că suma necesară este cam mare“, a spus consilierul Gheorghe Sabău (USL) , în cadrul şedinţei.

Potrivit documentaţiilor ce au stat pe masa aleşilor, este necesară o recalibrare a albiei, lucrări de protejare a taluzului digului dinspre Pecica, împotriva eroziunii la ape mari, lucrări de protecţie a malurilor şi de centrare a albiei sub pod pentru realizarea gabaritului navigabil.

„Este vorba de indicatorii tehnico-economici pentru lucrarea de amenajare a digului şi lucrărilor de albie, lucrări cerute de Ministerul Mediului şi şi Gospodărirea Apelor ţinând cont că ne apropiem de finalizarea proiectului. Pentru a obţine permisul de traversare necesită executate aceste lucrări impuse de această autoritate. Pe malul stâng nu a fost nevoie de nicio lucrare, în schimb spre Pecica este nevoie de o lucrare amplă de protecţie a digului şi a rampei podului. Imediat după această aprobare o să purcedem la procedura de achiziţie astfel încât, din această toamnă aceste lucrări sperăm să fie realizate“, a sspus Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad. Deşi au existat nelămuriri din rândul consilierilor, proiectul a fost aprobat de toţi aleşii judeţului.

Tot în cadrul şedinţei s-au mai aprobat şi documentaţiile tehhnice pentru modernizarea DJ 709 E- dn 7 Pecica – rampă pod peste râul Mureş. Lungimea tronsonului este de 2,58 metri, iar necesarul financiar pentru realizarea lucrărilor este de peste 6,8 milioane de lei. „Am mai aprobat şi indicatorii tehnico-economici pentru a realize legătura pe un drum de centură, între viitorul pod, între Sânpetru German şi Pecica şi Drumul Naţional 7, astfel încât, traficul greu care va trece odata că realizarea acestui pod să ocolească oraşul Pecica şi să iasă direct în drumul european. Menţionez că toate fondurile care sunt necesare pentru finalizarea acestor lucrări sunt fonduri ale Consiliului Judeţean Arad“, a concis Nicolae Ioţcu.

Recomandările redacției