petcutRunda trecută a ridicat probleme de arbitraj pentru aproape toate echipele arădene implicate în competițiile organizate de FRF! La Baia Mare, Național Sebiș a trăit o situație similară cu cea a utiștilor, cu penalty dictat împotriva ei în minutul 94. Cei de pe malul Crișului Alb s-au văzut astfel cu un singur punct, deși subliniază că le meritau pe toate trei. Antrenorul Mihai Petcuț a descris faza din care băimărenii au egalat: „O minge lungă în careul nostru, portarul Soltesz a respins-o și, din inerție, s-a ciocnit cu atacantul lor, care a căutat contactul și a căzut. Centralul, aflat la 7 metri, a arătat că jocul continuă, dar tușierul, care stătea la 20 de metri, i-a făcut semn să acorde penalty. Observatorul de arbitri a spus după meci că îi va suspenda. Noi am jucat faza bine. Ne-au luat două puncte, cu asta am rămas după acest meci”.
„Nu ne dă nimeni punctele înapoi”
Cu obiectivul declarat de a câștiga seria, tabăra Naționalului și-a arătat îngrijorarea în privința arbitrajelor pe care le va avea de acum încolo. „Eu sunt în competiție cu Oșorhei, care în trei etape are trei penalty-uri. Eu am roșu cu Pâncota după fault făcut la 40 de metri de poartă, îl pierd pe Bozian, iar acum se dictează asemenea penalty-uri. Nu ne dă nimeni punctele înapoi și e deranjant. Dacă dădeam noi pe lângă minge sau ei făceau o acțiune lucrată nu ziceam nimic, dar să se inventeze, e supărător”, s-a descărcat antrenorul arădean, dezvăluind că după fluierul final și-a amintit de deplasările din tinerețe:
„Tratamentul de după joc, cu bodyguarzi care ne-au luat de gât și cu antrenorul lor care făcea circ, a pus punct unei deplasări urâte. Parcă ne-am întors pe vremea lui Ceaușescu, când prin Valea Jiului mergeai în excursie. Dar atunci așa era viața, mergeai pe banii sindicatului, care trebuiau cheltuiți. Dacă ar fi respect între conducători și între echipe, nu s-ar mai ajunge aici. Îmi pare rău și pentru oamenii care au venit de la Sebiș cu noi 500 de kilometri”.
Mihai Petcuț s-a referit și la minusul băieților săi. „Era frumos să am 9 puncte după 3 etape. Avem acum presiune pentru meciul cu Jucu. I-am felicitat pe băieți, mai ales pentru repriza a doua, când am fost vioara întâi, în timp ce adversarii au fost periculoși doar la fazele fixe. Noi avem problema cu finalizarea, dar văd că progresăm. Acum am dat gol după a cincea ocazie, cu Jucu sper să dăm din a patra!”.

Recomandările redacției