Preşedintele Barack Obama a ordonat ca drapelele americane să fie coborâte în bernă până vineri seară în semn de respect pentru victimele atacului armat de la Washington, a anunţat luni Casa Albă, potrivit AFP.

‘Ca un semn de respect pentru victimele actelor de violenţă fără sens comise (luni) la Washington (…), ordon ca drapelul american să fie coborât în bernă pe Casa Albă şi pe toate clădirile şi terenurile publice’, a precizat Obama într-un decret dat publicităţii în seara atacului armat care s-a soldat cu 12 morţi plus presupusul atacator.

Decretul menţionează că drapelul va fi în bernă până vineri la apusul soarelui şi se referă, de asemenea, la pavilioanele navelor marinei militare, drapelele posturilor diplomatice şi bazelor militare din lumea întreagă.

Preşedinţia a mai anunţat amânarea, ‘din respect pentru victime şi familiile acestora’, a unei seri muzicale prevăzute să aibă loc luni seara la Casa Albă şi la care era de aşteptat să asiste Barack Obama. Spectacolul urma să fie susţinut de artişti de origine latino-americană, printre care Gloria Estefan şi Ricky Martin.

 

 

(AS – editor: Alic Mîrza)

 

Recomandările redacției