popaImplicarea celui mai bine cotat antrenor arădean al momentului la Național Sebiș nu mai este un secret. Ionuț Popa conduce cel puțin un antrenament al grupării de pe malul Crișului Alb, dar îi și ține locul lui Mihai Petcuț când acesta are alte treburi cum ar fi prezența la București la cursurile licenței A-elite. Printre altele, antrenorul Sebișului a și asis­tat din tribune la confruntarea dintre Petrolul – Concordia Chiajna, pentru ca în această seară să vadă pe viu și disputa dintre Viitorul Constanța și CS Botoșani.
Revenind la directorul tehnic al „alb-albaștrilor”, acesta consideră că elevii săi trebuie să-și schimbe puțin mentalitatea dacă doresc să devină principalii favoriți la promovare din seria a V-a în Liga a III-a. „Jucătorii noștri trebuie să fie mai concentrați, mai inteligenți în joc dacă vor cu adevărat să terminăm în frunte. Nu e posibil ca la o minge lungă apărarea să fie pur și simplu surprinsă, iar portarul să fie nevoit să intervină la sa­crificiu. Inițial, am crezut că intervenția lui a fost în afara careului, dar Cristi Balaj, prezent și el la meci, mi-a spus că a fost în careu. Oricum, nu a fost fault, eventual arbitrul putea da invers. Tot ce spun este că jucătorii Sebișului nu au voie să trateze astfel o fază atât de banală, cum, la fel de bine, puteau închide meciul la ocaziile clare avute după gol. Potențial există la echipă, la mentalitate mai trebuie lucrat puțin”, consideră Ionuț Popa.
„Mister” a fost factor pacifist în „Dealul Florilor” după ultimul fluier când spiritele în cele două tabere s-au încins: „Supărarea și frustrarea a fost mare, însă trebuie să ne gândim și la me­ciurile ce vin. Ne pășteau niște suspendări dacă situația ar fi scăpat de sub control. Iar rezultatul oricum nu s-ar fi schimbat. Trebuie să ne calculăm bine pașii, mai ales că sistemul cu play-off e puțin ciudat. Ca echipă cu aspirații ești nevoită să te concentrezi mai ales pe meciurile cu contracandidatele”.
În fine, Popa nu a putut să nu-și ma­nifeste dezamăgirea față de situația gri din Calea Aurel Vlaicu. „Cu părere de rău o spun, dar arădenii sunt principalii vinovați. În alte părți, conducători ca cei de la UTA erau demult alungați de galerie, iar în locul lor veneau oameni cărora le pasă cu adevărat de acest club. Dar, eu am fost făcut vânzător, bandit, hoț și escroc, așa că zic să rămână diletanții la club”, a concluzionat experimentatul tehnician.

Recomandările redacției