neagualVara trecută se vorbea despre Alexandru Neagu ca și înlocuitorul perfect pentru Florin Purece, plecat în Liga 1, la Concordia Chiajna. Cel puțin Adrian Falub avea mare încredere în tânărul mijlocaș ofensiv, numai că acesta avea să se accidenteze grav și să absenteze aproape tot sezonul.
Asta, însă, nu l-a împiedicat pe tânărul fotbalist să cunoască condițiile din Calea Aurel Vlaicu. El ca și alți utiști au avut mereu restanțe salariale, ceea ce, din spusele sale, nu ar trebui să se întâmple la un club stabil ca CSM Râmincu Vâlcea. „Mă simt bine la actuala mea echipă, simțim conducerea foarte aproape de noi. Adică avem siguranța că vom fi susținuți întru totul în încercarea de a promova în Liga 1, ceea ce, din păcate, nu s-a întâmplat la UTA. Fiindcă și domnul Claudiu Niculescu este aproape de noi, ne simțim încrezători în ceea ce avem de făcut”, spune Alex Neagu.
Acesta este titular în echipa fostului golgheter al României pe postul de mijlocaș central cu sarcini pe ambele faze ale jocului. „Nu ascund faptul că mă simt mai bine în spatele vârfurilor sau vârfului, dar mă adaptez oriunde și joc unde are antrenorul nevoie de mine. Cel mai important este că mi se dă încredere, mai ales că vin după un sezon ratat, în care am fost mai tot timpul accidentat. Mi-am revenit și cu ajutorul medicului naționalei, Pompiliu Popescu, căruia o să-i fiu mereu recunoscător. Cred că a venit timpul să demonstrez ce pot, iar la anul să fac pasul spre Liga 1”, a adăugat fostul „textilist”.
Fotbalistul împrumutat în Zăvoi de la Pandurii Târgu Jiu recunoaște că mai are prieteni la Arad și va fi o plăcere să-i revadă sâmbătă. „Cu Dacian Bîrză chiar vorbesc destul de des, dar și cu George Neagu am rămas în relații bune. Până nu demult era și Lazea la Arad, dar între timp am ajuns să joc împotriva sa cu Rapidul”, ne-a mai mărturisit ex. utistul.
Un alt fotbalist care a trecut prin Calea Aurel Vlaicu, însă nu a mai ajuns să evolueze în „alb-roșu” va întoarce și el armele, sâmbătă. Marius Briceag este aripă stânga în sistemul 4-2-3-1 al lui Niculescu și spune că îi va trata foarte serios  pe foștii săi colegi de la antrenamente. „M-am pregătit doar două săptămâni la Arad, dar când am simțit că nu sunt dorit cu adevărat acolo am plecat. Nu pot spune că mă încearcă un sentiment aparte că evoluez împotriva a câtorva jucători cu care m-am antrenat în această vară, poate, dacă petreceam mai mult timp împreună era altceva. Oricum, indiferent de situație, sunt profesionist și voi da tot ce-i mai bun din mine pentru ca Vâlcea să câștige sâmbătă. UTA a pierdut greu puncte în primele două meciuri oficiale ale campionatului, trebuie să-i tratăm foarte serios. Nu mai contează că noi ne-am pregătit mai serios și ei s-au reunit mai târziu, la ora meciului trebuie să dăm totul pentru a câștiga”, a spus și fostul piteștean.

Recomandările redacției