OLYMPUS DIGITAL CAMERAPasajul peste calea ferată de pe drumul judeţean Sâmbăteni–Ghioroc este încă în reabilitare, circulaţia urmând să fie redeschisă în curând. Aministraţia judeţeană a mai făcut de curând achiziţii în proiect şi anume, aparate de cale ferată – macazuri, pentru şantierul unde se execută lucrări de reabilitare a pasajului. Pasajul peste ca­lea ferată de pe DJ 708C Sâmbăteni–Ghioroc a intrat în lucru după jumătatea lunii iunie, când a fost şi închis accesul auto, circulaţia tramvaielor şi accesul pietonal. În această perioadă se circulă pe varianta ocolitoare DJ 708B Păuliş – Ghioroc – Şiria, iar în locul tramvaielor au fost puse în circulaţie autobuze care au traseul prin Păuliş.
De curând, Consiliul Judeţean a plătit peste 400.000 de lei pentru macazuri de cale ferată, pentru realizarea lucrărilor la pasaj. Lucrările de reabilitare a pasajului peste calea ferată, pe tronsonul Sâmbăteni – Ghioroc se efectuează în cadrul proiectului „Drumul Vinului: Păuliş – Ghio­roc – Covăsânţ – Şiria“, a cărui valoare totală este de circa 56,5 milioane de lei. Din cei peste 56 de milioane de lei, peste 46,4 milioane de lei sunt bani europeni primiţi de Arad în cadrul proiectului. Investiţiile au constat în reabilitarea Drumului Judeţean Păuliş-Şiria, precum și reabilitarea DJ 708C Sâmbăteni – Ghioroc, inclusiv pasajul peste calea ferată din Ghioroc.
Proiectul a prevăzut modernizarea a mai bine de 24 de kilometri, pe două tronsoane. Primul tronson, DJ 708 B începe de la desprinderea din DN 7 în comuna Păuliş şi până la intersecţia cu DJ 709, în Şiria. Drumul DJ 708 B traversează localităţile Păuliş, Miniş, Ghioroc, Cuvin, Covăsânţ şi Şiria şi are o lungime de 18,7  kilometri. Cel de al doilea tronson, în lungime de 5,3 kilometri, DJ 708 C este de legătură între comuna Ghioroc şi Arad şi se întinde de la desprinderea din DN 7, în comuna Sâmbăteni şi până în comuna Ghioroc, la intersecţia cu DJ 708 B. Tot în proiect s-au mai făcut 600 de accese la proprietăţi, trotuare pietonale şi parapeţi de siguranţă. De asemenea, au fost amenajate parcări şi staţii de autobus. Circulaţia pe pasajul de pe drumul Sâmbăteni – Ghioroc ar trebui să fie redeschisă după 24 septembrie. Reabilitarea pasajului este o ultimă etapă a proiectului Drumul Vinului.

Recomandările redacției