lemnUn transport ilegal de cherestea, în valoare de 20.000 de lei, a fost reţinut de către poliţişti. Poliţiştii din cadrul Poliției Orașului Nădlac au depistat, în noaptea de 16 spre 17 septembrie, transportul ilegal de cherestea, în valoare de 20.000 de lei.
Poliţiştii au depistat şi oprit pentru verificări, pe DN 7,  un ansamblu autocamion  ce aparţinea unei societăţi din judeţul Hunedoara, care transporta pe ruta Sebeș – Arad –Nădlac, cu destinaţia Austria, cantitatea de 12 colete de cherestea de rășinoase, care nu corespundea din punct de vedere al legalităţii documentelor.
Conform legislaţiei în vigoare, societatea a fost sancţionată cu  amendă în valoare de 10.000 de lei, iar cantitatea de 12 colete de cherestea de rășinoase, în valoare de 20.000 de lei a fost reţinută în vederea confiscării.
De menţionat că, poliţiştii au mai sancţionat un arădean, pentru tăiere ilegală de arbori. Poliţiştii Secției nr. opt de Poliție Rurală Săvârșin au depistat un bărbat care a tăiat ilegal, trei arbori. Partenie D., în vârstă de 49 ani, din Vărădia de Mureş este cercetat pentru că a tăiat ilegal un număr de trei arbori nemarcaţi, din specia salcâm, din păşunea împă­durită aparţinând Composesoratului Vărădia de Mureş.
„Conform Legii nr.171/2010, bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 500 lei, iar materialul lemnos a fost reţinut în vederea confiscării”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, Camelia Tuduce.
(C.G.)

Recomandările redacției