pusaLucia Mihalache a confirmat rezultatele bune din acest an şi la Campionatele Mondiale de la Lima, din Peru, unde a ratat de puţin calificarea în finala probei de talere. Exact ca şi la Naţionale, sportiva legitimată la CSM Arad a încheiat concursul cu 70 de talere doborâte din 75, rezultat cu care s-a clasat la final pe locurile 8-12, ratând de puţin accederea în ultimul act, unde se putea lupta pentru medalii. „Puşa” a înre­gistrat un progres faţă de Europene, dar nivelul foarte ridicat, cu rezultate pe măsură ale principalelor favorite, au privat-o pe arădeancă de un clasament şi mai bun.
„Dacă înainte oscilam, acum am crescut constant”
„În finala de „6” s-a intrat cu 72, s-a tras foarte bine, iar concurenţa a fost puternică de tot. Am terminat pe locurile 8-12, dar am fost trecută pe 11, cu toate că eram cinci sportive la egalitate. Sunt mulţumită nu doar de rezultatul de la Mondiale ci şi de cel de la Europene, unde, de asemenea, am tras bine, 68.  În general, de când am schimbat puşca sunt în progres. Dacă înainte oscilam, acum am crescut constant, iar în acest an am tras între 65 şi 70. Nu a fost să fie finala la Mondiale, dar mă păstrez pentru anul viitor, când se dau locuri cotă pentru Jocurile Olimpice”,
ne-a declarat „Puşa” Mihalache, care la
Europene a terminat tot pe 11.
Grand Prix la Belgrad, la final de an competiţional
Talerista CSM-ului a avut parte şi de aventuri la Lima, dar până la urmă totul a ieşit bine, culminând cu cel mai bun rezultat din acest an: „Poligonul nu a fost deloc uşor, în special ca şi decor, pentru că în preajmă era o bază militară, iar de linişte nu prea am avut parte. Pe de altă parte, nu m-am putut antrena trei zile din cauza unor complicaţii la aeroport, legate de o garanţie pentru armă. Dar până la urmă a fost ok. În acest an mai am la sfârşitul lunii Grand Prix-ul de la Belgrad, apoi în octombrie refacere la Felix, în noiembrie un cantonament, după care vine pauza de iarnă”, încheie Lucia Mihalache.

Recomandările redacției