balintPe locul şapte european la nivel de junioare, jucătoarea de tenis de masă de la CSM Arad, Bernadett Balint, s-a numărat printre protagonistele unor meciuri spectaculoase la Top 10 Europa. La întrecerea de la Terni, din Italia, „Detti” a debutat cu două înfrângeri la scor identic, 2-4 la seturi, în faţa colegelor de naţională, Irina Ciobanu, locul patru continental şi Bernadette Szocs, câştigătoarea ediţiei de anul trecut şi principală favorită la Terni.
Învinsă de Ciobanu şi Szocs, „Detti” s-a descătuşat a doua zi, cu trei victorii la rând
Balint a fost aproape de prima victorie în faţa favoritei 5, bielorusa Alina Arlouskya, după ce a egalat de la 0-3 la seturi, dar a pierdut în decisiv la mare luptă, cu 10-12! Ziua de sâmbătă a fost extrem de productivă pentru eleva lui Cristian Dodean. Jucătoarea CSM-ului a spart gheaţa în faţa unei jucătoare mai bine cotate, favorita 6, franţuzoaica Laura Pfeffer, depăşită cu 4-2 la seturi. A urmat o nouă victorie, la fel de spectaculoasă şi ceva mai greu conturată, în faţa croatei Mateja Jeger, favorită nouă, scor 4-3 şi 14-12 în decisiv! Balint a încheiat ziua a doua a competiţiei în faţa unei jucătoare neînvinse după cinci meciuri, cu doar patru seturi cedate.
A detonat bomba: victorie cu 4-3 în faţa nemţoaicei Mittelham!
Este vorba despre nemţoaica Nina Mittelham, a doua în clasamentul european, după  Szocs. Jucătoarea CSM-ului nu s-a lăsat deloc impresionată şi a produs marea surpriză, impunându-se după un nou meci fantastic, cu 4-3, 11-7 în decisiv, după ce a condus cu 3-0!
După două zile de întreceri şi şase meciuri jucate, singura neînvinsă era reprezentanta României şi principala favorită, Bernadette Szocs. Bernadett Balint ocupa un foarte bun loc patru, cu trei victorii şi trei înfrângeri. Vom reveni cu rezultatele ultimei zile, dar şi cu clasamentul final al Top 10 Europa la nivel de junioare.

Recomandările redacției