valcutaNici la a patra încercare „Bătrâna Doamnă” nu s-a întâlnit cu prima victorie a sezonului, ci cu cea de-a treia înfrângere, aici incluzând-o și pe cea din Cupă în fața Ripensiei. Încă odată, când vorbim de campionat, UTA nu a arătat rău, însă slăbiciunile defensive și neinspirația la finalizare i-a privat de un rezultat pozitiv. Nici arbitrii nu au fost nici de această dată prea darnici cu arădenii, chiar dacă la Râmnicu Vâlcea nu putem vorbi de un rezultat viciat, cum se întâmplase cu Bihorul și Târgu Mureșul. Cert este că etapele trec, iar gruparea „textilistă” rămâne în coada clasamentului, candidând deja doar pentru un loc în play-outul seriei de Vest a ligii secunde.
Cu excepția lui Apostu, care a făcut „ștafeta” cu Sălăjan, UTA a intrat pe teren în exact aceeași formulă din confruntarea cu mureșenii lui Iordănescu jr. Dincolo, Claudiu Niculescu, obligat să urmărească partida din tribune datorită unei suspendări, a optat pentru Cataramă ca extremă dreapta în locul lui Popa. 1.500 de spectatori, toți susținători ai echipei vâlcene, sperau să asiste la un galop de sănătate al favoriților, mult mai pregătiți de meciurile pe puncte decât adversarii de pe Mureș.
Nu trecuseră nici 5 minute și utiștii primiseră două „galbene”, prin Țabără și Marcu. Astfel, elanul oaspeților, veniți cu scopul declarat de a câștiga, era – oare-              cum – potolit din start. Așa, inițiativa au  luat-o rapid gazdele, „alb-roșii” rămând să acționeze pe contraatac. La două astfel de faze, Matache a intervenit atent în fața lui Monac, în timp ce reduta oaspeților avea să cedeze la primul asalt al oltenilor. În minutul 21, Cataramă a centrat de pe dreapta, Arnăutu a deviat balonul, iar Briceag, sosit pe colțul lung, a trimis cu capul în stânga lui Horvath: 1-0. Trică a mutat rapid cu Medina în locul lui Marcu, care risca să fie eliminate și columbianul a adus parcă un plus pe ambele faze ale jocului. Arădenii au reacționat timid doar prin Firțulescu, care a trimis din lovitură liberă de la 22 de metri destul de previzibil pentru Matache. Amfitrionii se puteau desprinde dacă Horvath nu ar fi intervenit salvator în fața lui Briceag și mai ales Arnăutu, care scăpase singur cu el. Finalul primei părți i-a aparținut „Bătrânei Doamne”. Mai întâi, vizitatorii au cerut penalty la un henț în careul advers, dar Robert Dumitru s-a făcut că plouă, apoi au apărut și ocaziile de gol. Neagu a tras de puțin peste de la 25 de metri, iar în minutul 43, Sălăjan a fost pus în cursă de greșeala gravă a lui Tătaru, dar tânărul ata­cant l-a luat la țintă pe Matache în loc să scoată în lateral pentru Bîrză care avea toată poarta în față. Așa, rezultatul pauzei a fost 1-0.
Mitanul secund a început tot cu Sălăjan în prim-plan. Firțulescu a trimis bine din corner, tânărul vârf a reluat bine cu capul, Ma­tache a respins din nou la el, dar reluarea spre plasă a întâlnit blocajul fundașilor adverși. Ocazia s-a răzbunat la următoarea fază. Un banal corner de pe stânga executat de Geantă a fost prelungit de Arnăutu, iar Tătaru, urcat în atac, a înscris simplu cu capul: 2-0 (min. 51). Din acel moment, mi­siunea UTA-ei devenea și mai dificilă, iar Trică a fost obligat să mute ofensiv cu Surugiu și Moreno. „Textiliștii” nu s-au dat bătuți, dar au avut în fața lor un portar în zi mare. Matache a fost la înălțime la șuturile de la distanță ale lui Neagu și Surugiu, dar a oprit și reluarea din apropiere a lui Bîrză, care a evoluat vârf împins pe final de meci. De partea cealaltă, nou-intratul Popa a ratat de puțin vinclul de la marginea careului, pentru ca ultimele minute să le aparțină în totalitate „alb-roșiilor”. Dar, Matache a mai intervenit salvator la un lob al lui Bîrză, un șut de la distanță a lui Monac și la o execuție la rădăcina barei a lui Popescu. Ultimul fluier a consemnat cea de-a doua victorie consecutivă pe teren propriu a vâlcenilor, care impart primul loc în clasament cu Bistrița.
Formații:
CSM: Matache-Deaconescu, Tătaru, I. Stoica, E. Stoica – Bărbulescu, Al. Neagu – Cataramă (Ad.Popa 74), B. Geantă, Briceag (Iancu 59) – Arnăutu (Codin 69). Antrenor: Claudiu Niculescu.
UTA: Horvath – Zanardini, Ardelean, Ţabără, G. Neagu – Marcu (Medina 25), O. Popescu – Monac, Bîrză, Firţulescu (Surugiu 57) – Sălăjan (Moreno 55).  Antrenor: Eugen Trică.
Arbitri: Robert Dumitru (Brașov) – Gabriel Stroe (Pirești), Mircea Grigoriu (București). Rezervă: Viorel Flueran (Craiova).
Cartonașe galbene: Deaconescu 77, Matache 87 / Țabără 2, Marcu 4, Neagu 59
Observator FRF: Vasile Bordaș (Târgu Mureș) și Constantin Constantinescu (Slatina)

Recomandările redacției