cetatea Cetatea Aradului și-a deschis, sâmbătă, porțile pentru vizitatori în cadrul celei de-a VIII-a ediții a Zilei Europene a Patrimoniului la Arad. Evenimentul a fost organizat de către Primăria Municipiului Arad în parteneriat cu Unitatea Militară și Complexul Muzeal. Sutele de persoane care au dorit să viziteze Cetatea au putut afla informații despre istoricul obiectivului, despre legendele fortăreței, dar au putut să viziteze și Muzeul Cetăţii, precum şi capela Batalionului 191 Infanterie „Colonel Radu Golescu”.
Printre vizitatorii de anul acesta au fost şi elevii de la Liceul Pedagogic Dimitrie Ţichindeal, care au fost foarte încântaţi de exponatele văzute.
Zilele Europene ale Patrimoniului sunt organizate în fiecare an în luna septembrie. În cadrul acestor evenimente cetăţenii Europei sunt invitaţi să viziteze gratuit monumente istorice, muzee sau situri de patrimoniu. Este de asemenea ocazia de a fi promovate obiective istorice mai puţin cunoscute sau care în mod obişnuit nu sunt accesibile publicului larg. Inițiativa Zilelor Europene ale Patrimoniului aparține Consiliului Europei, iar din 1999 evenimentele se desfășoară sub patronajul comun al Consiliului Europei și Uniunii Europene.  (C.U.)

Recomandările redacției